App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Sc Westervoort presteert ook in derde klasse uitstekend

Sc Westervoort presteert ook in derde klasse uitstekend

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In Het Westervoorts Nieuwsblad is een tussenbalans van Sportclub Westervoort opgemaakt. De Westervoortse zondagclub van trainer Wim Bleijenberg is de winterstop ingegaan als de nummer twee van de derde klasse B.

Na het prachtige kampioenschap in de vierde klasse wist Sc Westervoort de selectie grotendeels intact te houden en zelfs te versterken. In plaats van clubtopscorer Sefa Kamus (SC Doesburg) en Joey van Zanten (lager team) kwamen onder meer Julian Hensen (Duno), Christian van Grieken (MASV) en international Emmanuel Richardson het team van trainer Wim Bleijenberg versterken. Ondanks een fraaie 3-0 zege op VDZ op de eerste speeldag waren de resultaten in de poulefase van de beker en bij de competitiestart wisselvallig. Hoewel er nog verloren werd van FC Bergh zijn de prestaties van de promovendus uit Westervoort daarna indrukwekkend. Met minimaal drie goals verschil werd makkelijk gewonnen van Concordia Wehl, SML, Eldenia, FC Dinxperlo en VV Doetinchem.

De tweede plaats op de ranglijst bewijst de potentie en kwaliteit van Sc Westervoort, het elftal is een fraaie mix van ervaring en talent met veel scorend vermogen. Bovendien kan de succesvolle Bleijenberg, die zijn contract tot de zomer van 2024 heeft verlengd, beschikken over een sterke bank en zijn veel spelers zoals de onderschatte Ugur Cakir en Boy van Barneveld op meerdere posities inzetbaar.

Doelpuntenmakers: Gerard Smink 6, Brian Baaijens 6, Tycho Kaak 5, Martijn Klein-Holte 5, Julian Hensen 3, Emmanuel Richardson 2, Mounir Amezrine 2, Ugur Cakir 1, Pelle Gerretzen 1, Tim Hendriks 1 en Boy van Barneveld 1.
Thuis: Op Sportpark Naederhuyse verloor Westervoort op 8 maart 2020 voor het laatst in competitieverband. Wel eindigden dit seizoen de duels tegen VIOD en Gendringen in een gelijkspel. De vijf thuisduels leverden elf punten op, in de zes uitwedstrijden werden in totaal tien punten veroverd.
Prognose: Na de winterstop volgen drie cruciale uitduels tegen VVO, VDZ en VIOD. Het ijzersterke eerste seizoen in de derde klasse levert Sc Westervoort uiteindelijk een klassering in de top vier met als toetje een nacompetitieticket op.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |