App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws OVC’85 heeft opvolger Veldhuizen gevonden

OVC’85 heeft opvolger Veldhuizen gevonden

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Johan Scholten is volgend seizoen trainer van tweedeklasser OVC’85. De 54-jarige Scholten is nu voor het vierde en laatste seizoen trainer van derdeklasser GVA en was eerder onder meer trainer van Jonge Kracht en het zaterdagteam van De Treffers.

Bij de Oosterbeekse tweedeklasser wordt Scholten de opvolger van Bastiaan Veldhuizen die Sportpark De Bilderberg na drie jaar verlaat en volgend seizoen trainer is van derdeklasser Advendo’57. Na de promotie van OVC’85 naar de tweede klasse onder Marco Bosch in 2020 wist Veldhuizen zich in het seizoen 21/22 knap te handhaven in de tweede klasse. OVC’85 staat momenteel op de dertiende en voorlaatste positie in de westelijke tweede klasse C en heeft een hele goede tweede competitiehelft nodig om niet te degraderen naar de derde klasse.

Op de website van OVC’85 wordt de aanstelling van Scholten enthousiast toegelicht:

Na een relatief korte zoektocht is het de club gelukt om een akkoord te bereiken over de functie als hoofdtrainer van het eerste elftal, met in onze ogen de meest geschikte kandidaat. Johan komt over van GVA, waar hij nu voor het vierde seizoen hoofdtrainer is. Hij staat met de Doornenburgse ploeg op een tiende plek in de 3e klasse C van het zondagvoetbal.. Eerder was hij trainer van onder meer Jonge Kracht uit Huissen en het zaterdagteam van De Treffers in Groesbeek.Als bestuur wensen we Johan veel succes tijdens zijn trainerschap bij OVC’85 en zijn we er van overtuigd dat hij de geschikte persoon is om ons eerste elftal te leiden.

Harm Wevers, voorzitter van OVC’85: ,,Na het aangekondigde vertrek van Bastiaan Veldhuizen eind november moesten we snel schakelen. Samen met Andrew Ernster (voetbaltechnische zaken), de begeleidingsstaf van het eerste elftal en de spelersraad, waren we er het er snel over eens dat we een hoofdtrainer zochten, die de visie van onze club begrijpt. Met name een trainer die betrokken wil zijn bij het begeleiden en ontwikkelen van jeugdspelers die doorstromen richting het eerste elftal, en die meer betrokken laten voelen met de club. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook in de toekomst moet dit het streven zijn van onze vereniging. Johan Scholten deelt deze visie volledig en is waar hij werkt ook een echte clubman gebleken. Dit gaf de doorslag en hebben we unaniem uitgesproken dat we veel vertrouwen in de samenwerking vanaf volgend seizoen hebben. Wij zijn opgetogen over zijn komst.”

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |