App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Hekkensluiter SV Loo heeft meer perspectief dan punten

Hekkensluiter SV Loo heeft meer perspectief dan punten

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Koos Roelofs

In Het Duivens Nieuwsblad is een tussenbalans van SV Loo opgemaakt. De zondagclub uit Loo staat onder leiding van trainer Marthijne Bochoven en komt uit in de vierde klasse D.

SV Loo is de winterstop ingegaan als hekkensluiter van de vierde klasse D, wel heeft de sympathieke dorpsclub door de vele afgelaste wedstrijden nog drie duels tegoed om het gat met de middenmoot te verkleinen. Na de verdienstelijke achtste plaats en de relatief eenvoudige handhaving van vorig seizoen vonden er in de zomer nauwelijks mutaties in de jeugdige selectie plaats. SV Loo kende een wisselvallige voorbereiding met knappe resultaten tegen Krayenhoff en ’t Peeske en een off-day tegen Blauw Wit. Na de overtuigende 4-0 overwinning op SV Loil op de openingsspeeldag was Loo zelfs even de trotse koploper.

Mede door een blessuregolf kreeg de sterke competitiestart van Loo geen vervolg en werden de overige zes competitieduels allemaal verloren. Alleen tegen Rijnland zakte Loo door de ondergrens, de overige nederlagen kwamen door een combinatie van gemiste kansen, aanvallende kwaliteit bij de tegenstander, pech en personele problemen. De maand december werd voor Loo gedomineerd door afgelaste wedstrijden en de beslissing van trainer Marthijne Bochoven om na dit seizoen Sportpark Immerloo te verlaten.

Doelpuntenmakers: Ron Berentsen 3, Stijn Goris 3, Tom van Slobbe 2, Timo Verburgt 1, David Wannet 1, Bram Vermeulen 1 en een eigen doelpunt.
Thuis: Hoewel Loo de enige punten van het seizoen op het eigen Sportpark Immerloo won, bieden juist de uitwedstrijden tegen Groessen, SV Kilder en Sprinkhanen perspectief voor handhaving.
Prognose: Gezien de stand op de ranglijst en de zware degradatieregeling waarin de nummers acht, negen en tien nacompetitie moeten spelen, is rechtstreekse handhaving niet realistisch. Loo heeft voldoende kwaliteit om minimaal een ploeg onder zich te houden, maar het is vijf voor twaalf: ook SV Loil en SC Doesburg gaan in deze relatief gelijkwaardige competitie nog genoeg punten halen.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |