App Icon

VoetbalGelderland

Home Betaald VoetbalVitesse Nicolas Isimat-Mirin defensieve versterking Vitesse

Nicolas Isimat-Mirin defensieve versterking Vitesse

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Vitesse heeft Nicolas Isimat-Mirin (31) aan de gelederen toegevoegd. De ervaren verdediger heeft in Arnhem een contract tot medio 2024 getekend, met de optie op nog een seizoen. De Fransman met Guadeloupse roots zat na zijn vertrek bij Sporting Kansas City zonder club.

Met Isimat-Mirin haalt Vitesse een goede bekende van de Eredivisie in huis. De rechtspoot kwam van 2014 tot 2019 tot 130 officiële optredens (zes goals) voor PSV, waarvan 22 in Europees verband. In Eindhoven won de centrumverdediger drie landstitels en twee Johan Cruijff Schalen in vier seizoenen onder Phillip Cocu, met wie hij nu herenigd wordt in Arnhem. Na zijn afscheid bij PSV droeg Isimat-Mirin nog de shirts van achtereenvolgens Besiktas (Turkije), Toulouse FC (Frankrijk) en Sporting Kansas City (Verenigde Staten). De winteraanwinst van Vitesse heeft nog een verder verleden bij de Franse profclubs Stade Rennais FC (jeugd), FC Valenciennes en AS Monaco.

Technisch directeur Benjamin Schmedes is verheugd met de komst van Isimat-Mirin: “Wij hebben hiermee een mooie kans op de markt benut. Naast zijn defensieve kwaliteiten brengt Nicolas ons ervaring en volwassenheid, hetgeen we op dit moment goed kunnen gebruiken. Mooi meegenomen is dat hij een transfervrije status had”, aldus Schmedes. Vitesse zal Isimat-Mirin rustig brengen. “Omdat Nicolas midden oktober zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld, zal hij nog wat tijd nodig hebben om volledig speelklaar te zijn.”

Isimat-Mirin gaat vol energie aan de slag in Arnhem. “Het was mijn wens om terug te keren naar Nederland, waar ik nog altijd een huis heb met mijn gezin. Vitesse voelt voor mij als de juiste bestemming. Het is niet alleen een mooie club met fanatieke supporters, maar ook de club van mijn oud-trainer Phillip Cocu. Ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken. Met z’n allen gaan we voor een goede tweede seizoenshelft.”

Bron: Vitesse.nl

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |