App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Extra jaar Patrick Pothuizen bij Achilles’29

Extra jaar Patrick Pothuizen bij Achilles’29

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Patrick Pothuizen is ook volgend seizoen hoofdtrainer van Achilles’29. De 50-jarige oud-prof van onder meer Vitesse, FC Twente en NEC is bezig aan zijn tweede seizoen bij de eersteklasser uit Groesbeek.

Vorig seizoen kreeg Pothuizen al snel in de competitie het roer in handen bij de roemruchte club uit Groesbeek toen trainer Ruud Kaiser per direct vertrok. Ondanks een korte opleving degradeerde Achilles’29 naar de eerste klasse. Dit seizoen staat de ploeg van Pothuizen met acht punten uit tien duels op de elfde positie in de eerste klasse D. Pothuizen combineert het trainerschap bij Achilles’29 met dat van zondag vijfdeklasser Astrantia uit Middelaar.

Op de website van Achilles’29 staat onderstaand bericht:

Achilles’29 is met hoofdtrainer Patrick Pothuizen een contractverlenging voor de duur van één seizoen overeen gekomen. Daarmee gaat hij voor een derde seizoen bij de wit zwarten.

Patrick startte in het seizoen 2021-2022 als hoofdtrainer bij onze club en wist direct zijn stempel te drukken. Bij zijn debuut boekte hij een knappe 1-2 overwinning bij de amateurs van Feyenoord. Ondanks de hoopvolle start en enkele goede resultaten, wist hij handhaving in de hoofdklasse niet te bewerkstelligen, de afstand tot de veilige plaatsen bleek bij zijn aanstelling al te groot om de concurrenten het vuur aan de schenen te leggen.

Ook dit seizoen heeft de Groesbeekse equipe het niet makkelijk, maar is er voldoende perspectief en kans om in de subtop mee te kunnen draaien. Het neemt niet weg dat de spelersgroep alsmede de technische commissie zeer te spreken is over de aanpak en werkwijze van Patrick.

Patrick is op zijn beurt blij bij Achilles’29: “Ik ben blij bij de club en met het vertrouwen dat ik van hen krijg. Ik wil onderdeel zijn van het proces waar deze fijne club in zit. Dat wil zeggen dat ik graag mijn steentje bijdraag om van Achilles’29 weer een stabiele vereniging te maken. Eerst in de eerste klasse om vervolgens mogelijk weer de stap omhoog te maken.”

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |