App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Verjongd AVW’66 heeft de stijgende lijn te pakken

Verjongd AVW’66 heeft de stijgende lijn te pakken

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

In Het Westervoorts Nieuwsblad is een tussenbalans van AVW’66 opgemaakt. De Westervoortse zaterdagclub is de winterstop ingegaan als de nummer drie van de derde klasse E. Vlak voor de kerstdagen kreeg AVW’66 een tegenvaller te verwerken toen bekend werd dat Jan Oosterhuis Sportpark Hamerden al na een jaar gaat verlaten en volgend seizoen trainer is van OSC.

Na de degradatie naar de derde klasse heeft AVW’66 even tijd nodig gehad om met een verjongd elftal een niveau lager een frisse start te maken. Een aantal vaste waarden verdwenen uit de selectie en met Jelmer Goedhart vertrok de beste speler naar RKHVV. Onder de nieuwe trainer Jan Oosterhuis werden een aantal talentvolle jeugdspelers deels noodgedwongen ingepast en was bijna wekelijks een stijgende lijn in het veldspel te ontdekken. Levi Weijman, Adil Elhamri, Justin Beek en Shewar Ali hebben de stap van jeugd naar eerste elftal gezet en ook clubtopscorer Mohammed Ettajiri en Bodhi van Bergen hebben zich uitstekend ontwikkeld. De selectie van AVW’66 blijft echter smal en ook een volwaardige tweede doelman ontbreekt.

Mede door het gebrek aan scorend vermogen kende AVW’66 in de competitie een valse start met slechts één zege en al tien verliespunten in de eerste vijf wedstrijden. De Westervoortse zaterdagclub herstelde zich echter knap en verzamelde niet alleen complimenten maar ook dertien punten in de laatste vijf duels. De laatste wedstrijd tegen Oene (1-1) was alleen typerend voor de eerste competitiehelft: voetballend een klasse beter, heel veel kansen gecreëerd maar wel onnodig puntenverlies.

Doelpuntenmakers: Mohamed Ettajiri 5, Adil Elhamri 4, Jordy Geilen 3, Mike Teeuw 2, Robin van Otegem 2, Levi Weijman 1, Guido Temmink 1, Shewar Ali 1 en een eigen doelpunt.
Thuis: AVW’66 veroverde elf van de achttien punten op Sportpark Hamerden. Met overwinningen op bezoek bij SV Twello en Eerbeekse Boys werd met een mogelijk uitcomplex afgerekend.
Prognose: De achterstand op de ongenaakbare koploper FC Zutphen is met acht punten te groot, maar AVW’66 is wel de beste van de rest en gaat als nummer twee van de competitie in de nacompetitie een serieuze gooi doen naar een directe terugkeer in de tweede klasse.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |