App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Talentvol DVV presteert boven verwachting

Talentvol DVV presteert boven verwachting

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In Het Duivens Nieuwsblad is een tussenbalans van DVV opgemaakt. De Duivense derdeklasser van trainer Ron Olyslager is de winterstop ingegaan als de nummer vier van de derde klasse B.

Voorafgaand aan het seizoen waren er bij DVV best zorgen. Het jeugdige team van trainer Ron Olyslager was ingedeeld in een sterke competitie waar drie clubs rechtstreeks degraderen en drie clubs zich via de nacompetitie moeten handhaven. Daarnaast bewijzen de vertrokken Jordi Lammertink (SC Bemmel) en Jordi de Kramer (De Bataven) dit seizoen in de eerste klasse dat ze voor DVV-begrippen van de buitencategorie waren. De competitiestart was ook weinig hoopgevend: de uitduels tegen VIOD en Pax gingen ondanks een voorsprong verloren, terwijl de derby tegen Sc Westervoort een gestolen zege opleverde.

De ommekeer kwam op het nieuwe kunstgrasveld in Duiven tegen SML. Ineens konden de woorden efficiënt, volwassen en productief aan DVV gekoppeld worden en met 29 goals in de laatste negen wedstrijden en in totaal tien verschillende doelpuntenmakers flirt de Duivense derdeklasser met de kopgroep. Terwijl de jeugdige basisspelers Davy van den Dam en Lucas Marogna de volgende stap in hun ontwikkeling naar sterkhouders hebben gemaakt, zijn de jeugdspelers Yanick Stark en Tristan den Hartog de grootste blikvangers in het team van Olyslager waar de selectie uit meer dan elf basisspelers bestaat en meerdere systemen succesvol afgewisseld worden.

Doelpuntenmakers: Niels Mattijssen 8, Davy van den Dam 5, Bryan Stark 5, Tristan den Hartog 5, Stan Hartjes 3, Mauro Wiggers 2, Robin van Haeren 2, Youri Poorter 1, Kevin Harmsen 1, Yanick Stark 1 en een eigen doelpunt.
Thuis: Vier van de vijf thuiswedstrijden werden gewonnen, alleen van FC Dinxperlo (5-6) werd in Duiven verloren. Uit is de score met zeven punten in zes duels duidelijk minder.
Prognose: Het programma direct na de winterstop met duels tegen concurrenten Concordia Wehl, VDZ, VIOD en Sc Westervoort is lastig, maar DVV blijft uit de degradatiezorgen en zal uiteindelijk tussen plek vier en zes knap in de subtop eindigen.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |