App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws District Oost: drie ploegen zonder puntverlies

District Oost: drie ploegen zonder puntverlies

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In de 35 competities van district Oost (16 op zaterdag, 19 op zondag) zijn nog maar drie clubs zonder puntverlies. ESA, Rigtersbleek en Elsweide zijn in het eerste gedeelte van seizoen 2022/23 nog foutloos en hebben als winterkampioen de perfecte score.

In de derde klasse A kent ESA een fantastische competitiestart. De Arnhemse zaterdagclub heeft niet alleen uit de eerste elf wedstrijden het maximale aantal van 33 punten punten veroverd, maar heeft ook een voorsprong van tien punten op nummer twee VVA Achterberg. Het is dus niet langer de vraag of ESA kampioen wordt, maar wanneer de club uit Rijkerswoerd terugkeert in de tweede klasse. In het seizoen 2017/18 degradeerde ESA naar de derde klasse, in de vijfde poging terug te keren begint de ploeg van trainer Marco Bosch op pole position aan de tweede seizoenshelft. Overigens won ESA vier van de elf duels maar met 1 goal verschil en was de grootste overwinning 5-1 (tegen Juliana’31 en Blauw Geel’55). De laatste nederlaag leed ESA op de laatste speeldag van vorig seizoen tegen kampioen VV Dieren. Door de 3-0 nederlaag eindigde ESA op de vierde plaats buiten de prijzen.

Na het kampioenschap is de vierde klasse is Rigtersbleek ook in de derde klasse ongenaakbaar. De zaterdagclub uit Enschede is met dertig punten na tien wedstrijden de ongeslagen koploper van de derde klasse D. Hellendoorn volgt op zeven punten op de tweede plek. Rigtersbleek won tweemaal met 1 goal verschil en versloeg SVVN met 8-0. Op 29 februari 2020 verloor Rigtersbleek voor het laatst een competitiewedstrijd: met 1-7 van Achilles’12.

Elsweide is de enige zondagclub in district Oost zonder puntverlies. De Arnhemse vijfdeklasser is na de degradatie van afgelopen seizoen op sneltreinvaart onderweg naar een terugkeer in de vierde klasse. Met tien overwinningen en een doelsaldo van 47-4 staat er in de vijfde klasse C geen maat op de roodblauwe formatie. Eerste achtervolger Gelders Eiland staat op zeven punten achterstand. Alleen tegen Ajax B (1-2) werd er een minimale overwinning behaald, de grootste zege was de 8-0 tegen Babberich.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |