App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 48 clubs degraderen naar nieuwe kelderklasse (tussenstand)

48 clubs degraderen naar nieuwe kelderklasse (tussenstand)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

De vierde klasse van het zaterdagvoetbal was als de Eerste divisie, degraderen kon niet. Dit seizoen kent de vierde klasse van het zaterdagvoetbal in district Oost echter een ongekende degradatieregeling. Zes van de twaalf clubs degraderen rechtstreeks naar de vijfde klasse, volgend seizoen dus de nieuwe kelderklasse. Handhaving in de vierde klasse is dus eigenlijk een halve promotie, de niveauverschillen in de vierde klasse zullen volgend seizoen veel kleiner zijn.

In totaal degraderen er 48 clubs in district Oost vanuit de acht vierde klassen naar de vijfde klasse, zodat er volgend seizoen vier competities op het laagste niveau zullen zijn. Hierbij zitten ook clubs van naam en faam. Halverwege de competities een overzicht van de clubs die op dit moment degraderen naar de vijfde klasse.

4A: AWC, Oranje Blauw, Quick 1888, SC Valburg, SV Leones, Elistha
4B: Arnhemse Boys, Dodewaard, Zuid Arnhem, Uchta, SVHA (en Arnhemia)
4C: VV Barneveld, GVC, Redichem, Ede/Victoria, CHRC, Wodanseck
4D: WZC Wapenveld, Veluwse Boys, Prins Bernhard, EZC’84, Noord Veluwse Boys, ZVV’56
4E: VV Wilsum, Alcides, HTC, VV Wijthmen, VV Kampen, VSW
4F: SV Marienheem, Lemele, MVV’69, SVV’56, SC Rijssen, BZSV de Blauwwitters
4G: SV Juliana’32, EMOS, SVV’91, SC Enschede, PW 1885, FC Aramea
4H: HSC’21, FC RDC, EGVV, VV Terborg, Kon. UD 1875, FC Winterswijk.

In vergelijking met de vorige tussenstand na zes speeldagen zijn 38 van de 48 clubs onveranderd. Tien clubs staan inmiddels boven de degradatiestreep: Beuningse Boys, WVV Wageningen, SDS’55, Hulshorst, SV Zalk, FC Ulu Spor, Voorwaarts V, Achilles Enschede, SV Almen en GFC.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |