App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Interim-trainer In ’t Hof moet stoppen bij DVS’33

Interim-trainer In ’t Hof moet stoppen bij DVS’33

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Hennie in ’t Hof stopt per direct als trainer van DVS’33 Ermelo. Het lukt de interim-trainer niet om de werkzaamheden in zijn eigen fysiotherapiepraktijk goed te combineren met het trainen van de Derde divisieclub uit Ermelo. Eind oktober nam DVS’33 afscheid van trainer Peter Wesselink waarna niet veel later Hennie in ’t Hof bereid werd gevonden het seizoen op Sportpark DVS 33 af te maken. Patrick Loenen is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van DVS’33, hij was tot november actief als trainer van SV Spakenburg.

Door een slechte serie vlak voor de winterstop met slechts een punt uit vier wedstrijden heeft DVS’33 als de nummer acht van de Derde divisie de eerste competitiehelft afgesloten. De achterstand op de koplopers ACV en GVVV bedraagt negen punten.

Op de website van DVS’33 Ermelo is onderstaand persbericht te vinden:

Hennie in ’t Hof heeft de Technische Commissie en het bestuur van DVS’33 Ermelo afgelopen week laten weten dat het hem niet lukt om het seizoen af te maken als hoofdtrainer. Zijn vooraf gemaakte inschatting dat deze interim-functie te combineren zou zijn met de werkzaamheden in zijn eigen fysiotherapiepraktijk bleek in de praktijk voor hem niet goed uit te pakken. Dit zorgde voor een ongezonde werkdruk en dus nemen club en Hennie in ’t Hof helaas na een zeer korte periode noodgedwongen afscheid van elkaar.

Reactie Hennie in ’t Hof: ‘Helaas heb ik gemerkt dat ik op dit moment de energie niet heb om mijn werk en mijn functie als hoofdtrainer van DVS op een goede manier te combineren. In de afgelopen weken heb ik een analyse gemaakt met betrekking tot het komend halfjaar en ik merkte dat ik hier letterlijk fysieke klachten van kreeg. Dit gaf mij de overtuiging dat ik deze klus niet op de manier kan afmaken die bij mijn karakter en vaardigheden passen.

Juist omdat het een belangrijke fase is waar we als club in zitten en er hopelijk nu in deze winterstop voldoende tijd zal zijn voor de TC om tot een goede invulling te komen, heb ik besloten dat ik nu moest stoppen. Ik vind het enorm spijtig voor de groep, mijn collega-stafleden, het bestuur, de club, maar zeker ook voor de TC die erg zijn best heeft gedaan om mij aan boord te krijgen en te houden. Toen ik eerder dit jaar besloot om DETO te laten weten dat ik niet zou verlengen was dat omdat ik wist dat er een drukke tijd aan ging komen met mijn praktijk. Dat was toen een verstandige beslissing. Maar toen Edmund mij vroeg om interim-trainer te worden bij DVS,  de club waar ik zoveel plezier en ontwikkeling heb meegemaakt, heb ik uit enthousiasme direct ‘ja’ gezegd. Dit bleek echter al snel een te enthousiaste reactie te zijn geweest, gezien de tijd die het kost en het werk wat er verlangd wordt.

Trainer zijn bij DVS is meer dan alleen training geven. Het vraagt heel veel interactie met de spelers en staf en een hele duidelijke strategie en wijze van beïnvloeding. Daarin ligt normaliter mijn kracht. En dat is hetgeen waar ik nu helaas onvoldoende toe in staat blijk te zijn. In het belang van mijn gezondheid en het welzijn van de club, heb ik deze beslissing dan ook moeten nemen. Ik dank iedereen binnen de club voor het in mij gestelde vertrouwen en wens iedereen het allerbeste.’

Reactie Edmund Mijnheer: ‘Afgelopen week gaf Hennie aan dat het hoofdtrainerschap hem zwaar viel en dat het hem beter leek te stoppen. Als TC hebben wij vervolgens geprobeerd een situatie te creëren die wel werkbaar voor hem zou zijn. Helaas is gebleken dat dit geen optie was voor hem. Hennie’s enorme drive zat hem nu letterlijk in de weg. Het bleek voor hem echt niet te combineren met zijn werk als fysiotherapeut in zijn eigen praktijk. We kenden Hennie al als absolute vakman en de afgelopen weken is gebleken dat hij dat nog steeds is. We betreuren dan ook zeer dat hij noodgedwongen moet stoppen. Gezondheid staat echter boven alles en we wensen Hennie dat dan ook heel erg toe. Daarnaast danken we hem voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen periode. Als TC beraden we ons nu op de juiste invulling voor de rest van het seizoen.’

Reactie Aart Goossensen namens bestuur: We vinden het als bestuur zeer spijtig dat Hennie deze beslissing heeft moeten nemen. We respecteren zijn eerlijkheid en wensen hem al het goeds en veel gezondheid voor de toekomst. De deur bij DVS staat altijd voor hem open en we bedanken hem voor zijn enorme inzet in de afgelopen periode.’

De Technische Commissie zal zich tijdens deze winterstop buigen over de invulling van de trainersstaf voor de tweede seizoenshelft.  Hierover in een later stadium meer.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |