App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SEH verliest van concurrent ’t Harde

SEH verliest van concurrent ’t Harde

door Redactie
0 reacties Foto: vv SEH

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar verloren. In en tegen concurrent ’t Harde kreeg de ploeg onder moeilijke omstandigheden twee doelpunten om de oren en wist het zelf- ondanks diverse kansen- niet te scoren: 2-0.

Na de fraaie zege thuis tegen koploper Apeldoornse Boys (6-0!), wachtte nu een uitduel tegen de nummer drie, ’t Harde. SEH stond voorafgaand aan deze wedstrijd op plek vijf en had slechts twee puntjes minder. De wedstrijd begon een half uur eerder dan gebruikelijk, vanwege het ontbreken van verlichting op het hoofdveld. Het natuurgrasveld werd, ondanks een nacht stevige vorst en temperaturen rondom het vriespunt, goedgekeurd. Veel spelers van beide ploegen hadden de nodige moeite om overeind te blijven op dat bewuste veld gedurende de wedstrijd.

Bij SEH ontbrak Mark Zandvliet. Zijn plekje op het middenveld werd ingevuld door Christijan Vonderman. Voorin kreeg Robert-Jan van den Hoek de voorkeur boven Dennis Bijsterbosch. Op de bank zaten onder meer jeugdspelers Wessel Berghorst en Sem van Lohuizen (O19).

Dat de omstandigheden lastig waren op het koude, gladde veld werd al snel duidelijk. Van echt goed voetbal was van beide kanten dan ook geen sprake. De teams wilden wel aanvallen, maar de nauwkeurigheid ontbrak vaak. Het leverde wel een tactisch interessant schouwspel op.

Aanvaller Henk Elskamp probeerde het een keer in de beginfase voor de thuisploeg, maar doelman Ties van Leeuwen stond goed opgesteld. Aan de andere kant was een poging van Robert-Jan van den Hoek vrij eenvoudig te pakken door keeper Sander van der Groef. Een tegenvaller voor de Heerdenaren was dat dezelfde Van den Hoek al vrij snel daarna naar de kant moest met een blessure. Binnen het kwartier werd hij vervangen door Dennis Bijsterbosch.

SEH kreeg veel vrije trappen op de speelhelft van ’t Harde, maar deed daar weinig mee. Hein Dezijn probeerde het nog na een korte corner, maar zag zijn poging ook gekeerd worden. En afstandsschoten van om en nabij de zestien van Veldman en Vonderman werden ook gekeerd of gingen via de keeper naast.

Na een half uur spelen kreeg ’t Harde wat kansen, onder meer via Stefan Marsman. Zijn vrije trap ging net over en een kopbal van Zanting in kansrijke positie ging voor het doel langs. Het duel leek richting een vrij logische doelpuntloze ruststand te gaan, toen de thuisploeg met enig fortuin toch scoorde. Een op het oog ongevaarlijke voorzet werd door een misverstand gepromoveerd tot een doelpunt. Rowin Moerenhout maakte dit ongelukkige eigen doelpunt. Daardoor was de ruststand 1-0. Rick Zandvliet kreeg namens de thuisploeg vlak voor de thee nog een gele kaart.

De vraag was hoe SEH uit de kleedkamer zou komen en of ze de ongelukkig opgelopen schade zouden herstellen. De ploeg ging ook wel op jacht naar een doelpunt, maar de omstandigheden maakte het er niet eenvoudiger op voor het team, dat het doorgaans van verzorgd spel moet hebben. Nu was juist meer vecht- en werkvoetbal vereist. En toen kwam de thuisploeg ook nog op een 2-0 voorsprong, na een klein uur spelen. Een wat makkelijk gegeven vrije trap kwam voor het doel en Timmers wist via de binnenkant van de paal binnen te koppen.

Rond de periode van het doelpunt kreeg SEH meerdere goede kansen om zelf ook te scoren. Bijsterbosch kopte van dichtbij over het doel, Moerenhout zag zijn vrije trap gekeerd worden en ook Veldman wist niet te scoren. Hij stond alleen voor de keeper na een passje van Rick Zandvliet, maar doelman Van der Groef stond in de weg. Dat was toch wel de grootste kans op een treffer. Ook Jochem Tellegen leek nog alleen op de keeper af te kunnen, maar goed verdedigend werk voorkwam echt gevaar.

Trainer Schuring wisselde en bracht in het laatste kwart van de wedstrijd Sem van Lohuizen en Dyon Polkamp. Verdediger Rowin Moerenhout werd als stormram naar voren gestuurd. Maar de ploeg kreeg het maar niet voor elkaar om te scoren. ’t Harde kreeg in de tegenstoot ook veel ruimte, maar deed daar eveneens bitter weinig mee. En zo floot scheidsrechter Haarman af voor de eindstand van 2-0.

Een teleurstellende nederlaag voor SEH, dat voetballend zeker niet minder was dan de tegenstander. Maar de ploeg wist niet te scoren, met een nederlaag tot gevolg. SEH gaat zo als de nummer vijf de winterstop in, en ziet ploegen als ’t Harde en Apeldoornse Boys drie dure punten uitlopen. De ploeg speelt na de winterstop een aantal oefenwedstrijden, waarna op 4 februari de competitie weer wordt hervat. Dat gebeurt in Wapenveld, met de derby tegen WZC.

SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer © (76. Dyon Polkamp), Owen Niemeijer; Rick Zandvliet, Christijan Vonderman, Jochem Tellegen; Robert-Jan van den Hoek (14. Dennis Bijsterbosch), Mathijs Logtenberg en Joël Veldman (69. Sem van Lohuizen)

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |