Home Achterhoek Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.

Uchta- SDOO: 4-4
In de Betuwe eindigde het treffen tussen Uchta en SDOO in een doelpuntenfestijn. De acht treffers werden eerlijk verdeeld waardoor Uchta voor de eerste keer dit seizoen gelijkspeelde, terwijl remisekampioen SDOO alweer het vijfde gelijkspel liet noteren. Na de vliegende start met zeven punten uit drie duels is de club uit Heteren nu alweer zeven duels zonder zege en moet het als de nummer zes van de vierde klasse B naar onderen kijken. Arnhemse Boys, Dodewaard en Zuid Arnhem staan met een puntje minder op een degradatieplek.

WVV Wageningen- Wodanseck: 10-0
In de vierde klasse C verloor Wodanseck voor de derde keer dit seizoen een uitwedstrijd met dubbele cijfers. Na onder meer de 14-0 (Harskamp) en 11-0 (Fortissimo) staat de teller nu al op 49 tegentreffers in zes uitwedstrijden. In totaal moest de arme doelman van Wodanseck al 72 tegentreffers incasseren. Overigens viel bij Wageningen clubtopscorer en eerste doelpuntenmaker Hannes Rensen al snel geblesseerd uit en moesten de bezoekers uit Wolfheze bijna zestig minuten met tien man spelen omdat er twee spelers geblesseerd uitvielen er maar één invaller beschikbaar was.

Redichem- Harskamp: 0-7
De ruime nederlaag van Redichem tegen winterkampioen Harskamp was de grootste nederlaag voor de geelzwarte formatie uit Renkum sinds 19 mei 2018. Destijds werd op het eigen Sportpark Wilhelmina met 0-9 van Zelos verloren. Zelfs in het degradatieseizoen 21/22 verloor Redichem niet met zulke grote cijfers. Koploper Harskamp is duidelijk derde klasse-waardig en won voor de tiende achtereenvolgende wedstrijd en heeft de maximale score in de zes uitwedstrijden behaald.

VV Doetinchem- Sc Westervoort: 2-5
In de schaduw van winterkampioen VVO is Sportclub Westervoort aan een fantastisch seizoen in de sterke derde klasse B bezig. De promovendus uit Westervoort gaat als nummer twee de winterstop in en verrast bijna wekelijks met goed voetbal. In Doetinchem scoorde Martijn Klein-Holte driemaal, Brian Baaijens was tweemaal trefzeker. Na de winterstop staat direct de topper tussen VVO en Sc Westervoort op het programma en wordt duidelijk of een tweede achtereenvolgend kampioenschap echt tot de mogelijkheden gaat behoren. Hekkensluiter VV Doetinchem verloor voor de zesde achtereenvolgende keer en oogst dit seizoen meer complimenten dan punten.

VV Lochuizen- De Hoven: 4-1
Nee, het is geen fout. Lochuizen heeft zondag echt in Neede met 4-1 gewonnen van De Hoven. De 4-1 overwinning is voor hekkensluiter VV Lochuizen de eerste overwinning van het seizoen en tegelijkertijd de eerste nederlaag voor koploper De Hoven. De bezoekers uit Zutphen kwamen nog op een 0-1 voorsprong, maar daarna wist de thuisclub voor het eerst sinds april 2022 op Sportpark Nieuw Olthaar te winnen. Destijds werd Ratti-Socii met 1-0 verslagen. Ondanks de verrassende nederlaag sluit De Hoven de eerste competitiehelft als koploper van de vijfde klasse B af. ZZC’20 volgt op een punt, HMC’17 op twee punten.

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |