Home Achterhoek 3E: Periodetitel FC Zutphen kwestie van tijd

3E: Periodetitel FC Zutphen kwestie van tijd

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

In de derde klasse E zijn de niveauverschillen tussen de eerste tien clubs op de ranglijst beperkt, koploper FC Zutphen steekt er echter met kop en schouders bovenuit. Nadat de fusieclub uit Zutphen vorig seizoen net de titel aan VV Dieren moest laten en in de finale van de nacompetitie van AGOVV verloor, lijkt promotie naar de tweede klasse dit seizoen een kwestie van tijd. FC Zutphen won zeven van de negen wedstrijden en speelde alleen tegen SV Twello en AVW’66 met 1-1 gelijk. Deze twee tegentreffers waren direct de enige tegengoals in de gehele competitie!

In de achtervolging op de Zutphense titelfavoriet valt AVW’66 de laatste maand positief op. Na een matige competitiestart lijkt de club uit Westervoort voetballend gezien de grootste uitdager, maar het team van trainer Jan Oosterhuis staat inmiddels al wel op acht verliespunten van FC Zutphen. De verrassend sterke promovendus SV Twello en VIOS V zijn op de ranglijst met vijf punten achterstand de eerste achtervolgers en hebben ook nog kans op de eerste periodetitel indien FC Zutphen alsnog punten laat liggen.

In theorie kan FC Zutphen van trainer Mark Horsman zaterdag al de eerste periodetitel winnen. Dan moet op Sportcomplex ’t Meijerink de derby tegen hekkensluiter Sportclub Eefde worden gewonnen en moeten SV Twello en VIOS V niet winnen. Waarschijnlijker is dat winterkampioen FC Zutphen op 21 januari bij de hervatting van de competitie thuis tegen VV Oene de eerste periodetitel veroverd.

Programma eerste periodetitel:

1. FC Zutphen 9.23 (27-2)
10/12 FC Zutphen- Sportclub Eefde
21/1 FC Zutphen- VV Oene
28/1 VIOS V- FC Zutphen

2. SV Twello 9.18 (27-15)
10/12 SV Twello- Sportclub Brummen
21/1 SV Twello- Sportclub Eefde
28/1 Sportclub Teuge- SV Twello

3. VIOS V 9.18 (20-14)
10/12 ZZC’20- VIOS V
21/1 Be Quick Z- VIOS V
28/1 VIOS V- FC Zutphen

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl