App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 4D: Nog zes clubs in race om periodetitel

4D: Nog zes clubs in race om periodetitel

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Koos Roelofs

De vierde klasse D van het zondagvoetbal is zonder twijfel een van de meest spannende competities binnen district Oost. De verschillen tussen de elf clubs zijn minimaal en het grootste deel van de teams strijdt zowel voor promotie als tegen degradatie.

Zondag staat de tiende en laatste speeldag van de eerste periode op het programma, maar de beslissing om het periodekampioenschap kan ook nog op 18 december of zelfs 29 januari vallen wanneer er nog inhaalwedstrijden worden gespeeld.

SC Rijnland is de revelatie van het seizoen, de promovendus uit Tolkamer heeft de minste verliespunten en derhalve de beste papieren op de eerste periodetitel. Nadat de eerste twee competitieduels op het hogere niveau verloren gingen, is de rood-witte stuntclub inmiddels al zes duels ongeslagen- waarvan er vijf met minimaal drie goals verschil werden gewonnen! Met GSV’38 (thuis) en SV Kilder (uit) wachten er echter nog twee zware duels met directe concurrenten. Als SC Rijnland zondag van GSV’38 verliest, kan Sprinkhanen de eerste periodetitel zondag bij winst in en tegen Groessen veroveren. Verder zijn er ook scenario’s denkbaar dat Angerlo Vooruit, Sportclub Groessen, SV Kilder en zelfs het als zevende geklasseerde GSV’38 er met de eerste periodetitel vandoor gaat.

Een kleine disclaimer is hier overigens wel op zijn plaats. Normaal gesproken geeft een periodetitel recht op het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Behalve het kampioenschap kan er nog een reden zijn dat dit niet geldt. Een periodekampioen moet tevens bij de eerste zeven in de eindklassering eindigen. De nummers acht, negen en tien van de eindstand zijn namelijk veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie voor handhaving in de vierde klasse. De nummer elf degradeert rechtstreeks naar de vijfde klasse. Op dit moment is het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 8 (’t Peeske) maar zes punten.

 1. Sprinkhanen 9.17 (+3)
  11/12 Groessen- Sprinkhanen
 2. SC Rijnland 8.16 (+10)
  11/12 SC Rijnland- GSV’38
  18/12 SV Kilder- SC Rijnland
 3. Angerlo Vooruit 9.16 (+12)
  11/12 SV Loo- Angerlo Vooruit
 4. Sportclub Groessen 9.14 (+4)
  11/12 Groessen- Sprinkhanen
 5. SV Kilder 8.13 (-1)
  11/12 SV Loil- SV Kilder
  18/12 SV Kilder- SC Rijnland
 6. VV Montferland 9.13 (-6)
 7. GSV’38 8.12 (+5)
  11/12 SC Rijnland- GSV’38
  29/1 SV Loo- GSV’38

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |