App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.

EFC’58- ESC: 5-3
Na het ijzersterke seizoen en het overtuigende kampioenschap is EFC’58 ook in de derde klasse van toegevoegde waarde. Met elf punten na negen duels staat de club uit Ermelo netjes op plek zeven in de middenmoot. Alleen koploper VVOP heeft tweemaal vaker gescoord dan EFC’58 (20), de club uit Ermelo heeft wel de meest gepasseerde defensie. Zaterdag evenaarden EFC’58 en ESC de meest doelpuntrijke wedstrijd van het seizoen in 3B met hun 5-3, Terschuurse Boys won eerder dit jaar met 6-2 van de ploeg van trainer Bert van den Brink. De krachtsverschillen in 3B zijn na het wegvallen van Lelystad’67 overigens zeer beperkt. Het als tiende geklasseerde ESC staat slechts twee punten achter nummer vijf Zeewolde.

Sportclub Teuge- FC Zutphen: 0-3
Koploper FC Zutphen maakt vooralsnog de favorietenrol in de derde klasse E meer dan waar. De fusieclub uit Zutphen speelde pas tweemaal gelijk en heeft inmiddels al een voorsprong van vijf punten op de eerste achtervolgers SV Twello en VIOS V. Bovendien wist FC Zutphen de laatste vijf competitieduels te winnen zonder tegentreffers te incasseren. Het doelsaldo van 27-2 na negen wedstrijden is indrukwekkend. De winterkampioen sluit het kalenderjaar zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter en buurman Sportclub Eefde.

SEH- Apeldoornse Boys: 6-0
De vierde klasse D leek zaterdag op een tenniscompetitie: Prins Bernhard- BAS 0-6, VEVO- EZC’84 6-1 en SEH- Apeldoornse Boys 6-0. Dankzij de overtuigende overwinning van SEH op de koploper en periodekampioen uit Apeldoorn is de spanning in de top van het klassement weer volledig terug. Apeldoornse Boys heeft nog twee punten voorsprong op VEVO en ’t Harde en BAS en SEH volgen op vier punten. De eclatante overwinning van SEH op Sportpark De Eeuwlanden was niet de grootste thuiszege van 2022. In maart werd Vierhouten’82 met 9-0 verslagen.

DVOL- Angeren: 6-5
Het duel in Lent tussen DVOL en Angeren in de derde klasse C werd een enorm doelpuntenfestijn. Het effectieve Angeren ging met een 1-3 voorsprong rusten, maar de thuisclub kwam via drie treffers na rust met 4-3 voor om via 4-4 en 6-4 uit te komen op 6-5. Donderdag had DVOL aan het doordeweekse inhaalduel tegen Quick 1888 ook al een punt overgehouden. Voor Angeren was het de eerste keer sinds 2010 dat er in een competitieduel zes tegentreffers werden geïncasseerd. In dezelfde competitie was de 6-0 overwinning van GVA op Rood Wit ook opmerkelijk.

SDZZ- RKPSC: 1-4
De overwinning van RKPSC bij buurman SDZZ in Zevenaar was de eerste driepunter voor de club uit Pannerden sinds 10 november 2019, toen werd het uitduel tegen Westendorp met 3-5 gewonnen. Daarna bleef RKPSC zestien uitwedstrijden zonder zege. Door de knappe driepunter tegen het als derde geklasseerde SDZZ sluit RKPSC aan in de subtop van de vijfde klasse C.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |