Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (10): SV Gelders Eiland- Eendracht Arnhem

Rubriek scheidsrechter (10): SV Gelders Eiland- Eendracht Arnhem

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

4 december 2022: SV Gelders Eiland- Eendracht Arnhem (9-0)

Ontvangst scheidsrechter: Ruim op tijd richting Aerdt gereden omdat ik wist dat ik daar altijd hartelijk wordt ontvangen. En precies zoals ik van tevoren dacht, was dit het geval. “Goedemiddag scheids, welkom bij Gelders Eiland! Als ik u zie, krijg ik het al koud.” Ik was gekleed in een hoodie. Ik zei: “Ik heb het nooit koud”. Een antwoord wat mij later nog van pas kwam. “Zin in koffie scheids?”, “Zeker!” zei ik. Even in de noem-het-de-bestuurskamer zitten wachten op de tegenstander maar tot 20 minuten voor de wedstrijd bleef dat uit. Helaas, want ik vind het leuk om voor de wedstrijd wat meer te horen over de verenigingen. Ik was bijvoorbeeld heel erg benieuwd naar de goede wedstrijd die Eendracht een week eerder had gespeeld. Nu bleef het bij een eenzijdig gesprek over Gelders Eiland dat zich meerdere malen verontschuldigen voor het veld waarop gevoetbald moest worden.

Kleedkamer: De kleedkamer daarentegen is prima voor elkaar. Alles wat een scheidsrechter nodig heeft is aanwezig. Alles is schoon en er is zelfs verwarming aanwezig voor de koude voetbaldagen van het jaar.

Wedstrijd zelf: De wedstrijd begint met een klein oponthoud omdat ik een zwart shirt aan had en Eendracht ook in het zwart aantrad. Dit had ik niet verwacht dus even snel een ander tenue aangetrokken. Een blauwe had ik nog, maar dan wel met korte mouwen. Ik heb het nooit koud!!! kwam hier dus goed uit. Nadat ik het applaus van spelers en publiek in ontvangst had genomen ,konden we precies om 14 uur aftrappen voor een mooie wedstrijd. De eerste 10 minuten had het daar ook alle schijn van. Maar toen Gelders Eiland de 2-0 in het netje had liggen, was het verzet van Eendracht gebroken en liep Gelders Eiland uit naar een 9-0 overwinning. Complimenten wil ik nog wel aan Eendracht maken, dat zij ondanks het scoreverloop sportief bleven voetballen waardoor ik de wedstrijd zonder kaarten kon uitfluiten.

Kantine: Als je een Jan achter de bar hebt staan, weet je dat het in de kantine wel goed zit. Jan regelt voor een ieder de hapjes en drankjes en doet dat met veel plezier.

Derde helft: Waar moet ik beginnen? De derde helft bij Gelders Eiland is een feestje!! Met de WK wedstrijd Frankrijk-Polen op de breedbeeld TV en DJ René achter de knoppen was het een kwestie van tijd voor het gezellig zou worden. Na het nummer ‘De wereld is mooi’ zat de sfeer er goed in, begrijpelijk als je met 9-0 hebt gewonnen. Maar toen de DJ Beun de beunhaas draaide tijdens een wedstrijd van Polen was de sfeer natuurlijk helemaal gemaakt. Na nog een verrassing van de barman, een Underberg tegen de kou, heb ik iedereen gedag gezegd en ben ik naar huis gegaan onder gezang van de spelers: ‘scheidsie bedankt, scheidsie bedankt’ wat natuurlijk mijn ego streelde. Mooi moment voor een scheidsrechter, dat komt niet vaak voor.

Consumptie/snack van de club: Prima geregeld, zowel voor de wedstrijd als in de rust. Ook na de wedstrijd is dit prima verzorgd bij Gelders Eiland. Het balletje van Jan was een heerlijke warme afsluiter van de wedstrijd.

Tip van de scheids: Een goed veld zou Gelders Eiland een waardige vierdeklasser maken!

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |