App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.

SV Leones- AWC: 5-2
De overwinning van SV Leones op AWC betekent de eerste zege van het nieuwe zaterdagteam van de club uit Beneden-Leeuwen, een historische driepunter. De hekkensluiter van de vierde klasse A won op Sportpark Het Zijvond direct met duidelijke cijfers van het zaterdagteam van AWC dat op de negende plaats staat. Eind oktober werd op bezoek bij BVC’12 het eerste punt veroverd (5-5).

Redichem- CHRC: 6-4
De eerste thuiswedstrijd van Redichem in de competitiederby tegen CHRC is waarschijnlijk ook de laatste competitiederby die Redichem thuis speelt tegen de buurman. CHRC maakte in 2020 de overstap van zondag naar zaterdag, Redichem degradeerde vorig seizoen naar de vierde klasse. Op Sportpark Wilhelmina troffen twee van de drie beoogde fusiepartners elkaar in een heerlijk doelpuntenfestijn met veel publiek. Redichem was dankzij drie doelpunten van Tim Zegveld en twee goals van debutant Jochem Tiele uiteindelijk met 6-4 te sterk voor de oranjeblauwe buren. Op 22 april volgt de tweede derby, nu met CHRC als gastheer.

WZC Wapenveld- EZC’84: 6-0
Vlak nadat bekend werd dat trainer Erik van Dijk bezig is aan zijn derde en laatste seizoen bij WZC Wapenveld leverde de thuiswedstrijd tegen EZC’84 een 6-0 zege op. De overwinning voor WZC was de grootste zege sinds 12 oktober 2019 toen VV Wilsum op Sportpark Monnikenbos met 8-2 werd verslagen. Hajk Talaljan scoorde driemaal voor de thuisploeg die door de zege de aansluiting met de middenmoot heeft gevonden en zaterdag tegen hekkensluiter ZVV’56 op jacht gaat naar de tweede opeenvolgende zege.

Brakkenstein- DSZ: 6-2
Zeven van de negen verliespunten verloor Brakkenstein in de vier uitwedstrijden. Op Sportpark Brakkenstein in Nijmegen won Brakkenstein acht van de laatste negen thuiswedstrijden, dit seizoen werd er vier keer gewonnen en alleen tegen DVOL werd gelijk gespeeld. Met de 6-2 zege op DSZ houdt Brakkenstein de aansluiting bij de koplopers SCE en Quick 1888. Bij Brakkenstein keepte veldspeler Erik Bruisten de tweede helft zonder tegentreffers nadat doelman Jeroen Albers geblesseerd was uitgevallen. Voor de bezoekers uit Boven-Leeuwen betekende de 6-2 nederlaag het einde van de knappe reeks met zeges op Rood-Wit en DVOL. De promovendus staat op plek twaalf maar heeft nog een reëel uitzicht op de middenmoot.

Eendracht Arnhem- Den Dam: 7-1
In de vijfde klasse C waren drie zevenklappers te noteren: koploper Elsweide was met 0-7 te sterk voor RKPSC, achtervolger SV Gelders Eiland was met 3-7 te sterk voor NVC Netterden en Eendracht Arnhem versloeg Den Dam met 7-1. Voor de Arnhemse vijfdeklasser de eerste zege na zeven nederlagen op rij en de tweede driepunter van het seizoen. Opvallend genoeg won Eendracht vorig seizoen ook al met grote cijfers van Den Dam: 8-2.

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |