Home Achterhoek Rubriek Scheidsrechter (9): ZZC’20- De Hoven

Rubriek Scheidsrechter (9): ZZC’20- De Hoven

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

27 november 2022: ZZC’20- De Hoven (0-2)

Ontvangst scheidsrechter: Na twee weken van afwezigheid door vervelende familieomstandigheden mocht ik weer de wei in. De topper tussen ZZC en De Hoven viel mij ten deel, een mooi affiche. Voor het eerst dit seizoen dat ik bij een vereniging voor de tweede keer kom. De ontvangst is bij ZZC prima verzorgd, ik werd ontvangen met een bakje koffie en in de bestuurskamer hebben we toen gewacht tot de tegenstander ook arriveerde. Na een kort gesprek over de dagelijkse dingen en de pasjescontrole werd ik begeleid naar de kleedkamer.

Kleedkamer: De kleedkamer is prima en voorzien van alles wat een scheidsrechter nodig heeft. Het kluisje is echt een pluspunt, de douche is prima en alles is schoon. De toilet is op de gang en ook die zag er weer prima uit.

Wedstrijd zelf: De wedstrijd was een prima pot voetbal wat je ook verwacht als de nummers 1 & 2 het tegen elkaar opnemen. In de eerste helft was ZZC de bovenliggende partij, in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Na één gele kaart in de eerste helft (gemeen spel) en een ruststand van 0-0 ging de tweede helft van start met eerst nog een grote kans voor ZZC: de bal belandde echter op de paal. Niet veel later scoorde De Hoven de 1-0, de twee nul viel ook nog omdat ZZC alles op de aanval speelde om de gelijkmaker nog te forceren. Een echte topper met bij vlagen echt mooi voetbal. Na 96 minuten was de koek op en floot ik voor het eind van de wedstrijd.

Kantine: Een prima kantine waar vrijwilligers het iedereen naar de zin proberen te maken met een grote breedbeeld televisie waar het WK op getoond werd.

Derde helft: Na de wedstrijd hoop je altijd op een goede derde helft en in tegenstelling tot de vorige keer dat ik hier was, was het deze keer prima voor elkaar. Ook mede doordat het tweede elftal had gewonnen van Etten en nog wat gezellig in de kantine aanwezig was, was het deze keer een derde helft zoals het hoort wat mij betreft. Onder het genot van een hapje en een drankje nog even de wedstrijd besproken. Ook bij deze vereniging kwam Knalbal 2022 nog weer ter sprake, het feest van de Achterhoek. ’18 december ben ik er ook bij’ zei ik tegen de jongens waarmee ik stond te praten. Dan merk je toch dat ze je ineens niet meer zien als de scheidsrechter maar als één van hun. Toen de foto’s van geliefden werden gedeeld, werd het me teveel en ben ik maar richting huis gereden.

Consumptie/snack van de club: Een kopje koffie vooraf, een AA-drankje in de rust en 1, 2 uhhh of 3 biertjes na afloop en ook nog een heerlijk broodje frikadel. Ik zeg top!! Tot ziens bij Knalbal en dan is het eerste biertje van mij!!

Tip van de scheids: Zo’n mooie vereniging verdient een tribune.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |