App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws FC Zutphen klopt Sportclub Brummen in streekderby

FC Zutphen klopt Sportclub Brummen in streekderby

door Redactie
0 reacties

Onder grote publieke belangstelling klopte FC Zutphen op sportpark ’t Meijerink, zaterdagmiddag, Sportclub Brummen met 2-0. In de af en toe felle, maar zeer sportieve wedstrijd, onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Dik Hendriksen, vielen beide doelpunten aan het begin en aan het eind van de wedstrijd.

Aan het begin van de wedstrijd huldigde bestuurslid Aloys Rouweler verdediger Hidde Ruessink voor zijn 100e wedstrijd. De jubilaris kreeg bloemen overhandigd en speelt al vanaf zijn jongste jeugd bij FC Zutphen, waarbij hij ook vanmiddag samen met zijn collega verdedigers de nul wist te houden.

Felle start van FC Zutphen

De Zutphenaren trokken meteen fel ten aanval. Brummen leek in die eerste fase overlopen te worden. David te Slaa kopte net naast na een goede aanval. Maar in de 4e minuut was het raak. Een prachtige splijtende pass van Mido Blok bereikte Michalis Spiridakis, die met een uitstekend schot doelman Gijs van Breeschoten kansloos liet, 1-0. Daarna waren er goede mogelijkheden voor Sandro Bruil, die de geblesseerde Jesse de Vries verving. En ook voor Benjamin Roters die stuitte op de goed ingrijpende doelman Van Breeschoten.

Initiatief van FC Zutphen stagneert

Brummen trachtte de bakens te verzetten, en greep af en toe stevig in, zonder over de schreef te gaan. Met de goed spelende Arthur van Hierden en Thijmen Jan Schut, toonde men aan niet voor niets hoog op de ranglijst te staan. Tot grote kansen kwam men echter niet. Een goede inzet van Stan Hurenkamp werd geblokt door de verdedigers van FC Zutphen. Trainer Mark Horsman gaf na afloop aan dat Brummen zich in deze fase knap herstelde.

FC Zutphen tracht de wedstrijd te beslissen

Ook na de rust bleef het duel aantrekkelijk en spannend. Brummen loerde op de gelijkmaker, en de Zutphenaren waren vaak te slordig in de combinatie. FC Zutphen greep echter het initiatief via de sterk spelende Timon Kuiper en Mido Blok. Benjamin Roters miste een goede mogelijkheid na een prima pass van Timon Kuiper. Hij vond doelman Van Breeschoten op zijn weg. Aan de andere kant ging een schot van Len kleverwal net naast.

Te veel gemiste kansen en pech

Timon Kuiper had pech dat zijn uitstekend genomen vrije trap op de paal belandde. In de rebound schoot Kevin Ooms net naast. Een wederom prima pass van Mido Blok, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, stelde Benjamin Roters in staat te scoren. Maar de Brummense doelman Van Breeschoten verkeerde deze middag en bloedvorm en wierp zich in de baan van het schot. Even later dook Benjamin Roters wederom alleen voor hem op, maar zijn schot spatte op de paal uiteen.

Beslissing van de wedstrijd

Sportclub Brummen trachtte wat terug te doen met gedreven en opportunistisch spel. Maar verder dan een paar corners kwam men niet. In de 86e minuut viel de beslissing in de wedstrijd. Het was opnieuw Mido Blok die met een prachtige actie de aanval op zette. Met een afgemeten pass bediende hij Koen Hulleman die met een uitstekend diagonaal schot de Brummen doelman kansloos liet, 2-0. Doelman Joey Wolsink greep nog een keer goed in na een kopbal en een afstandsschot belandde net naast zijn doel.

Wederom debuut van een jeugdspeler

Trainer Mark Horsman wisselde kort voor tijd de leeg gespeelde Koen Hulleman voor Avinash Lachman, opnieuw een speler uit de jeugd die zijn debuut maakte in het 1e elftal. In de eindstand kwam geen verandering meer, en het talrijke publiek had zich goed vermaakt na dit aantrekkelijke duel.

FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, David te Slaa, Hugo Groters, Timon Kuiper, Mido Blok, Michalis Spiridakis (60. Hidde van Kalker), Koen Hulleman (87. Avinash Lachman), Sandro Bruil (60. Ivan Staring), Benjamin Roters.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |