Home Laatste Nieuws Belangrijke zege SEH dankzij uniek doelpunt

Belangrijke zege SEH dankzij uniek doelpunt

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. De ploeg van trainer Edwerd Schuring wist de bepalende voorsprong, verkregen rond de zestigste minuut, ditmaal wél over de streep te trekken. Linksback Owen Niemeijer scoorde het beslissende doelpunt: Het was zijn eerste officiële treffer voor SEH 1.

Andermaal speelde SEH een competitiewedstrijd tegen een directe concurrent. Dit keer ging de reis naar VV Hulshorst. Beide ploegen hadden voorafgaand aan deze speelronde hetzelfde aantal punten tot nu toe behaald. En in de drukke subtop én middenmoot in 4D zou elke overwinning goud waard zijn! De blauwwitten uit Heerde moesten het wel doen zonder diverse basisspelers. Zo waren Van den Hoek en Vonderman afwezig. Dyon Polkamp was bovendien ziek. Daarom was er in het basiselftal een plekje voor onder meer buitenspeler Nathan van Dommelen en werd Rick Zandvliet naast zijn broertje Mark op het middenveld geposteerd. Op de bank onder meer jeugdspeler Wessel Berghorst (O19).

De beginfase was voor SEH, dat onder prettige omstandigheden prima startte aan de wedstrijd. De ploeg had veelvuldig de bal en stichtte af en toe gevaar. In ieder geval meer dan Hulshorst, dat in het eerste kwart van de wedstrijd erg afwachtend speelde en in die fase eigenlijk geen enkele gevaarlijke mogelijkheid kreeg.

Na dik tien minuten kwam SEH op voorsprong. Een passje van Joël Veldman kwam aan op Jochem Tellegen. Hij draaide weg en schoot overtuigend binnen van randje zestien: 0-1. De uitploeg zette Hulshorst veel onder druk en ging de duels goed aan, waardoor het prima in de wedstrijd zat.

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg Hulshorst wat meer grip op de wedstrijd, met wat mogelijkheden tot gevolg. Een vrije trap werd gepakt door doelman Van Leeuwen en de fysieke sterke spits Mijdema schoot ruim naast. Aan de andere kant was Joël Veldman in de buurt van een tweede treffer voor SEH, maar zijn poging vlak voor het doel werd nog geblokkeerd. Hij kon een scherpe voorzet van Hein Dezijn ook net niet verlengen.

Het leek zo 0-1 te worden met rust, maar het ging in minuut 41 toch nog mis voor SEH. Een hoge bal in het strafschopgebied werd gemist door verdediger Rowin Moerenhout, die de bal vervolgens ongelukkig tegen zijn arm aan kreeg. Scheidsrechter Wildeboer, die af en toe erg warrig floot, kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Jesper den Herder schoot de bal overtuigend binnen, waardoor de ruststand dus 1-1 werd. Psychologisch natuurlijk geen fijn moment van SEH, maar daar was niet gek veel van te merken. De ploeg kreeg aan het begin van de tweede helft een serieuze mogelijkheid op de 1-2. Jochem Tellegen nam de corner kort op rechtsback Hein Dezijn en hij zag zijn poging centimeters naast de verkeerde kant van de paal gaan.

Dezelfde Dezijn had een belangrijk aandeel in de 1-2, na precies een uur spelen. Er ging een fraaie aanval aan vooraf. Het was Veldman die vanaf links opende op rechts, buitenspeler Van Dommelen dreigde en gaf de bal terug op rechtsback Dezijn. Hij stuurde de bal naar de tweede paal en daar stond linksback Owen Niemeijer vrij en hij schoot overtuigend binnen in de bovenhoek. Het was zijn allereerste treffer bij de senioren, terwijl hij toch al een jaar of vijf in dit team speelt!

De ontlading was groot, maar er moest gewoon nog een half uur gevoetbald worden. En natuurlijk speelt dan ook mee dat SEH in de laatste twee wedstrijden de zege in de blessuretijd nog uit handen gaf. Er stond ook daardoor druk op en dat was soms te merken. Lange en hoge ballen werden niet altijd goed verwerkt of doelman Van Leeuwen nam wat risico met balcontacten ver buiten zijn eigen zestien.

Toch hield SEH het dit keer vol, zonder al te veel moeite. Hulshorst bracht een aantal lange invallers en probeerde het met opportunistisch spel, met enkele hachelijke momenten tot gevolg. Maar geen doelpunten. En ook SEH had, met invallers Dennis Bijsterbosch, Sem van Lohuizen en Thomas Roodenburg in de slotfase nog in het veld, kansen op meer doelpunten. Een vrije trap werd gepakt door doelman Vlieger, die ook attent was bij een kopbal van Rick Zandvliet. Na zes spannende minuten blessuretijd vond Wildeboer, die aan de zijde van SEH geel gaf aan Veldman en Tellegen, het welletjes en was de opluchting aan de Heerder zijde hoor- én zichtbaar groot!

Een belangrijke zege voor SEH op een concurrent. Heel groots was het spel niet, maar over de hele wedstrijd gezien was de overwinning wel verdiend. De ploeg blijft vijfde (gedeeld vierde), maar loopt op diverse concurrenten direct onder het team op de ranglijst drie belangrijke punten uit. Volgende week wacht op ‘De Eeuwlanden’ een treffen tegen de koploper Apeldoornse Boys. Aanvang: 14.30 uur!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Rick Zandvliet, Mark Zandvliet, Jochem Tellegen; Nathan van Dommelen (75. Dennis Bijsterbosch), Mathijs Logtenberg (88. Thomas Roodenburg) en Joël Veldman (83. Sem van Lohuizen)

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |