Home Achterhoek Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.


Blauw Geel’55- Advendo’57: 1-5

Dankzij vier doelpunten in de tweede helft won Advendo’57 toch wel verrassend de derby met Blauw Geel’55 met 1-5. Door de tweede achtereenvolgende 5-1 nederlaag zakt de ploeg uit Ede terug naar de vijfde plek in de brede middenmoot, terwijl de bezoekers uit Ederveen door de tweede achtereenvolgende uitoverwinning naar de zesde plek stijgen. Opvallend genoeg was de 1-5 zege van Advendo’57 geen recordzege buiten Ederveen. In het zeer moeizame vorig seizoen won Advendo’57 met 1-6 op Sportpark De Peppelensteeg van Blauw Geel’55.

AVW’66- VIOS: 4-0
In de derde klasse E won AVW’66 verrassend eenvoudig met 4-0 van koploper VIOS V. De bezoekers uit Vaassen hadden veertien wedstrijden op rij gescoord, maar wisten AVW’66-doelman Joep Smulders niet te passeren. Door de derde overwinning op rij hebben de Westervoorters zich gerevancheerd voor de zwakke competitiestart en staat de ploeg van trainer Jan Oosterhuis op de derde plek achter titelfavoriet FC Zutphen en koploper VIOS V.

Leones- Voorwaarts Twello: 6-3
Dankzij een 6-3 overwinning op Voorwaarts Twello heeft Leones afstand genomen van de onderste regionen. De zwart-gele formatie uit Beneden Leeuwen verloor dit seizoen al met 5-1 (SDO) en 6-3 (SC Bemmel), maar was nu zelf eens de winnaar van een doelpuntenfestijn. Na een 3-2 ruststand was de 6-3 niet eens geflatteerd, Dylan van de Ven en Ilias el Hammouti scoorden tweemaal. Voor Voorwaarts was het na de 0-6 nederlaag tegen MASV de tweede achtereenvolgende wedstrijd met zes tegengoals.

NEC- Beuningse Boys: 1-0
De degradatiekraker in de tweede klasse H leverde NEC de eerste overwinning van het seizoen op. De uit de eerste klasse gedegradeerde amateurs van NEC veroverden op de eerste speeldag thuis tegen VVG’25 het eerste punt (2-2) en verloren daarna zes wedstrijden op rij zonder echt afgeschoten te worden. Op De Eendracht was NEC tegen DCS (0-1) onlangs al dichtbij een resultaat. Zondag werd spits Arthur Gatsjatrian de matchwinner tegen de uit de derde klasse gepromoveerde bezoekers uit Beuningen die in uitwedstrijden nog niet wisten te winnen en nu elfde staan.

DVV- FC Dinxperlo: 5-6
FC Dinxperlo is een vaste gast in deze rubriek, de uit de vierde klasse gepromoveerde club uit Dinxperlo is in 8 wedstrijden al betrokken geweest bij 55 doelpunten: 28 goals voor, 27 treffers tegen. Na onder meer 4-2, 4-3, 4-6 en 6-2 was de 5-6 zege in Duiven op DVV het nieuwe hoogtepunt van het seizoen. In de slotfase gaf DVV een 5-3 voorsprong weg en leed het door tegentreffers van Sander Lensing, Chieljan Nijman en David Huklshorst in het laatste kwartier de eerste nederlaag sinds april in Duiven.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |