App Icon

VoetbalGelderland

Home Arnhem MASV wint overtuigend van Berghem Sport (verslag)

MASV wint overtuigend van Berghem Sport (verslag)

door Dennis de Koning
0 reacties

Gezien de weersomstandigheden en de kerstmuziek die al uit de speakers in de kantine knalde leek het eerder een wedstrijd in Engeland op Boxing Day, maar het was toch echt pas 20 november op sportpark Malburgen – West waar het zich allemaal afspeelde.

MASV begon als de nummer 4 aan de wedstrijd met 12 punten uit 6 wedstrijden en tegenstander Berghem Sport als hekkensluiter met 0 uit 6 en een negatief (-17) doelsaldo. Op papier zou het dus een makkelijke middag moeten worden voor MASV, maar in het begin had het daar nog geen enkele schijn van.

Het eerste kwartier loerde Berghem Sport enigszins op de counter en doordat het baltempo vaak veel te laag lag bij MASV konden zij geen gaten slaan in de defensie. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste grote kans voor MASV tot stand kwam uit een standaardsituatie. Een goed opgezette corner belandde voor de voeten van aanvoerder Yancey Baars, maar zijn inzet vloog hard en hoog over het doel.

Nog geen minuut later was het wel raak. Een lange bal van achteruit van Wesley Martens viel achter de verdediging van Berghem Sport en keeper Mathijs van Lier kwam zijn doel uitgestormd, maar tastte volledig mis waardoor Donovan van Hesse al koppend de 1-0 kon aantekenen.

Tot die tijd was Berghem Sport met name gevaarlijk geweest door Davy van de Leur die met zijn snelheid vaak achter de verdediging van MASV opdook, maar steeds door de goed gepositioneerde MASV-keeper Stefan de Wolf werd afgestopt voor het tot een grote kans kon leiden. Toch kwamen ze in de 23ste minuut langszij en er moest weer een standaardsituatie aan te pas komen. Het was Mats van den Broek die de bal keurig bij de tweede paal neerlegde en de volledig vrijstaande Wessel Theunisse de 1-1 zag binnenkoppen.

Dit was wel gelijk het sein voor MASV om het tempo te verhogen en meer werklust aan de dag te leggen. Het resultaat was 3 doelpunten binnen een kwartier waarmee de stand nog voor rust naar 4-1 werd getild en de wedstrijd daarmee gelijk gespeeld leek te zijn. Na slecht uitverdedigen van Van Lier werd, via Abdellatif El Malki en Andy Visser, Joey Wijnhoven in stelling gebracht en die drukte netjes af, 2-1.

De 3-1 en 4-1 kwamen van de voet van Youri Roseboom. Fedor Venema werd na een goede individuele actie onreglementair in het 16-metergebied afgestopt en Roseboom benutte uiterst koel de toegekende strafschop. In de 41ste was het diezelfde Roseboom die een mooi balletje over de verdediging van Abdellatif El Malki wist binnen te tikken.

 

In dezelfde periode was Berghem Sport, wederom aan de hand van Van de Leur, ook een paar keer uiterst gevaarlijk geweest, maar zijn inzetten gingen naast (kunstig hakballetje) of werden gestopt door De Wolf.

 

Met Angelo Siep voor Andy Visser ging MASV na de rust verder met waar ze voor de rust gebleven waren. Zij bepaalden het tempo en gaven achterin dit keer eigenlijk nauwelijks meer iets weg. Siep werd in de 52ste minuut weggestuurd door Abdellatif El Malki en dook samen met Roseboom op voor keeper Van Lier. Hij had de bal kunnen afleggen, om zo Roseboom zijn hattrick te laten volbrengen, maar besloot voor eigen succes te gaan. Gelukkig voor hem leverde dat het ook op, 5-1.

 

De 6-1 kwam uit een corner van Joey van Beukering. Zijn bal werd slecht verwerkt door de verdediging van Berghem Sport, belandde voor de voeten van Van Hesse en die tekende in de 55ste minuut met zijn tweede van de middag voor de eindstand.

 

In het vervolg werd er nog knap een bal van Siep van de doellijn gekopt en zag uitblinker Abdellatif El Malki nog een schot op de lat eindigen. Voor Berghem Sport was het alleen nog Van de Leur die een grote kans gered zag worden door De Wolf.

 

Het laatste kwartier gebeurde er op een opstootje na, waarbij spelers van beide kanten door de goed leidende heer Wiggers geel kregen, nagenoeg niets meer. Spelers en publiek waren dan ook blij dat er niet al teveel blessuretijd werd bijgetrokken en zij snel de warmte van respectievelijk de kleedkamer en kantine konden opzoeken.

 

Door deze overwinning blijft MASV de koplopers in het vizier houden en betekent de 7e nederlaag in de competitie op een rij voor Berghem Sport dat zij nog steviger op de laatste plaats staan. Aanstaande zondag mag MASV op bezoek in Huissen voor de clash tegen RKHVV, maar eerst wacht donderdagavond nog de bekerontmoeting tegen Juliana ’31. Berghem Sport wacht zondag 27 november de thuiswedstrijd tegen Leones.

 

Einduitslag: 6-1 (4-1)

1-0   Van Hesse

1-1 Theunisse

2-1 Wijnhoven

3-1 Roseboom

4-1 Roseboom

5-1 Siep

6-1 Van Hesse

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |