Home Achterhoek Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.

CJVV- OVC’85: 5-5
In de westelijke 2e klasse C eindigde het duel in de onderste regionen tussen CJVV en OVC’85 na tien doelpunten in een gelijkspel. Sinds OVC’85 in 2017 de overstap van de zondag naar de zaterdag maakte, was het alweer de derde keer dat er in een competitieduel van de Oosterbekers tien treffers vielen. Tegen Harskamp (april 2018) en Lelystad’67 (april 2022) won OVC’85 echter tweemaal met 10-0. In het duel in Amersfoort tussen de twee meest gepasseerde defensies van de competitie was de talentvolle Thom Stunnenberg driemaal trefzeker, waaronder in de blessuretijd.

Fortissimo- WVV Wageningen: 9-0
Dankzij de 9-0 overwinning op WVV Wageningen pakte Fortissimo eigenlijk een bonuspunt. De strijd om de eerste periodetitel in de vierde klasse C lijkt beslist te worden op doelsaldo en door de monsterzege op middenmoter Wageningen is Fortissimo op doelsaldo Rood-Wit’58 gepasseerd. Het doelsaldo van Fortissimo (+26) is in vergelijking met de rood-witte concurrent (+20) dermate goed dat normaal gesproken zaterdag een overwinning in Wekerom op SDS’55 voldoende is voor de eerste periodetitel. Fortissimo won vorig seizoen tegen Ede/Victoria ook al met 9-0.

Voorwaarts Twello- MASV: 0-6
MASV heeft de op papier lastige uitwedstrijd tegen Voorwaarts Twello verrassend eenvoudig met 0-6 gewonnen, topscorer Youri Roseboom was viermaal trefzeker. Voorwaarts won de laatste thuiswedstrijd nog met 6-0 en leed de grootste nederlaag van de laatste tien seizoenen. Voor MASV was het de grootste uitzege sinds maart 2017 toen SDOO met 0-10 werd verslagen in de vierde klasse.

Sportclub Groessen- SV Kilder: 7-1
Groessen won het zespuntenduel tegen SV Kilder opvallend gemakkelijk met 7-1, onder meer door drie goals van topscorer Robin van Ussen die binnen acht dagen zesmaal trefzeker was. Op het eigen Sportpark Heggeakkers won Groessen de laatste zeven wedstrijden, waarvan drie dit seizoen. Voor het gehavende SV Kilder was de nederlaag de grootste verliespartij sinds mei 2018 toen in eigen huis met 0-7 van SV Loil werd verloren.

SVO/VVLK- UHC: 8-0
De 8-0 overwinning op UHC van afgelopen zondag is direct de grootste overwinning in de prille clubhistorie van SVO/VVLK. De 5-1 zege op DIOSA in de vorige thuiswedstrijd kan daarmee uit de boeken. Voor de bezoekers uit Hernen was de nederlaag de vierde verliespartij op rij waardoor UHC hekkensluiter blijft in de vierde klasse E. De nederlaag van UHC was zelfs groter dan de 7-0 nederlaag tegen Eendracht’30 in september 2014.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |