Home Achterhoek 3B: Clubs promotie- en degradatiekandidaat door minimale verschillen

3B: Clubs promotie- en degradatiekandidaat door minimale verschillen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Dankzij een 2-5 zege bij Doetinchem werd VVO zondag winnaar van de eerste periodetitel in de derde klasse B. De club uit Velp heeft een voorsprong van vijf punten op de nummer 2. Tot zover niets bijzonders. De verschillen in de rest van de competitie zijn echter bizar klein, in combinatie met de zware degradatieregeling levert dat wekelijks flinke plotwendingen op.

De nummer 12, 13 en 14 van de 3e klasse B degraderen rechtstreeks, de nummers 9, 10 en 11 spelen een zware nacompetitie tegen degradatie.

Ondanks de 2-1 nederlaag tegen Eldenia staat DVV momenteel dankzij het beste doelsaldo op de tweede plaats, een plek die aan het einde van de competitie recht geeft op het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse wanneer de kampioen een periodetitel heeft gewonnen. DVV, VIOD, VDZ en FC Dinxperlo hebben allen 12 punten na 7 duels. Daarachter volgen de promovendi Sc Westervoort en FC Bergh met 11 punten op de plaatsen zes en zeven. HC’03 en SML staan twee punten achter de tweede plaats op de achtste en negende positie met 10 punten, maar met deze stand zou SML veroordeeld zijn tot het spelen van de nacompetitie tegen degradatie.

Gendringen won de eerste drie duels en was tot voor kort  in de bovenste regionen te vinden. Na de vierde nederlaag op rij is Gendringen inmiddels de nummer tien en moet het net als Concordia Wehl bij de huidige stand nacompetitie spelen. Ondanks twee zeges op rij staat Eldenia, net als Pax en Doetinchem op een rechtstreekse degradatieplek. Het nadeel is ook een voordeel: iedereen kan van iedereen winnen en per zondag kunnen meerdere posities gewonnen worden.

 

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |