App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws UEFA Pro-opleiding in mei 2023 van start met 12 deelnemers

UEFA Pro-opleiding in mei 2023 van start met 12 deelnemers

door Redactie
0 reacties

Twaalf deelnemers starten in mei 2023 met de nieuwste editie van de UEFA Pro-opleiding, de hoogste trainersopleiding van Nederland. Aan de editie van het seizoen 2023/’24 doen de volgende namen mee: Tim Bakens, Melvin Boel, Corina Dekker, Sander Duits, Patrick Greveraars, Nicky Hofs, Michel Kreek, Edwin Linssen, Hedwiges Maduro, Robin van Persie, Ruben den Uil en Henri van der Vegt. Na het behalen van het UEFA Pro-diploma kunnen zij zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Potentiële nieuwe deelnemers worden, nadat ze zich hebben aangemeld voor de UEFA Pro-opleiding, eerst geselecteerd op hun trainerservaring. Bij voldoende ervaring, worden ze uitgenodigd voor een selectiegesprek. De uitkomst van het selectiegesprek, dat gevoerd wordt met vertegenwoordigers uit het werkveld en KNVB, bepaalt de toelaatbaarheid van de kandidaat.

Toelatingscommissie

Een kandidaat wordt toegelaten tot de opleiding als deze als toelaatbaar wordt beoordeeld na het doorlopen van de volledige selectiescreening én als dit wordt vastgesteld door de toelatingscommissie UEFA Pro.

De toelatingscommissie bestaat uit een afvaardiging van de belangenorganisaties Coaches Betaald Voetbal (CBV), de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland), de CED (Coöperatie Eerste Divisie) en de KNVB. Kandidaten die na het selectiegesprek niet toelaatbaar zijn bevonden, ontvangen individuele inhoudelijke terugkoppeling op het gesprek.

UEFA Pro-opleiding

Om aan te sluiten bij de veranderende wereld van het betaald voetbal, wordt de UEFA Pro-opleiding jaarlijks geëvalueerd en aangepast. Dit gebeurt mede met input van algemeen en technisch directeuren, coaches uit het betaald voetbal, de trainersvakbond CBV en oud-deelnemers.

De opleiding past bij de hoge eisen die, zowel binnen als buiten het veld, aan trainers/coaches in het betaald voetbal worden gesteld. De KNVB werkt er hard aan om de opleiding actueel en van kwalitatief hoog niveau te houden. Dit gebeurt binnen de kaders die de UEFA aan dit diploma stelt.

De deelnemers van 2023:

 • Tim Bakens
 • Melvin Boel
 • Corina Dekker
 • Sander Duits
 • Patrick Greveraars
 • Nicky Hofs
 • Michel Kreek
 • Edwin Linssen
 • Hedwiges Maduro
 • Robin van Persie
 • Ruben den Uil
 • Henri van der Vegt

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |