Home Achterhoek Nog vier clubs in de race om periodetitel in 3B (zondag)

Nog vier clubs in de race om periodetitel in 3B (zondag)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Zonder twijfel is de derde klasse B één van de meest interessante competities van district Oost, elke week is er wel een verrassende uitslag te noteren. Afgelopen zondag verloor VDZ thuis bijvoorbeeld van het nog puntloze Eldenia. Voor de start van de competitie werden VIOD, VDZ en VVO het vaakst genoemd als titelkandidaat, na zes speeldagen maakt alleen VVO die status waar en zijn DVV, FC Dinxperlo en Sportclub Westervoort de positieve verrassingen. FC Dinxperlo promoveerde via de nacompetitie en presteert een niveau hoger eigenlijk nog beter met veel doelpuntrijke wedstrijden. Zondag was koploper VVO met 4-0 echter nog een maatje te groot.

DVV kende met twee nederlagen in de eerste drie competitieduels een moeizame competitiestart, mede door het vertrek van de clubtopscorers Jordi Lammertink en Jordi de Kramer. Trainer Ron Olyslager lijkt er echter in geslaagd om goed voetbal met zijn zeer talentvolle en jeugdige spelersgroep ook te koppelen aan resultaat. Sportclub Westervoort heeft zonder twijfel een van de sterkste selecties van de competitie, een mooie mix van ervaring en talent met veel scorend vermogen en ook kwaliteit op de bank. Ondanks twee puntendelingen in de eerste drie duels lijkt VVO gezien de stand, kwaliteit van de selectie en het programma hard op weg naar de eerste periodetitel.

1. VVO 6.14 (21-8)
13 november: Doetinchem- VVO
20 november: VVO- HC’03

2. DVV 6.12 (18-11)
13 november: Eldenia- DVV
20 november: DVV- FC Dinxperlo

3. FC Dinxperlo 6.12 (21-19)
13 november: FC Dinxperlo- VDZ
20 november: DVV- FC Dinxperlo

4. Sc Westervoort 6.11 (16-7)
13 november: FC Bergh- Sc Westervoort
20 november: Sc Westervoort- Gendringen

Prognose: VVO wordt op 20 november na een zege op HC’03 in eigen huis periodekampioen

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |