Home Arnhem 4A: Spannende strijd om periodetitel in bijzondere competitie

4A: Spannende strijd om periodetitel in bijzondere competitie

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

De ‘Nijmeegse’ vierde klasse A is een bijzondere competitie. Aan de ene kant een verzamelplaats van zes zondagclubs met een extra zaterdagteam: De Treffers, SC Woezik, Beuningse Boys, AWC, Quick 1888 en Leones. Bovendien spelen er met BVC’12 en Alverna twee clubs die net met een sterk zondagelftal gestopt zijn. Aan de andere kant zijn de onderlinge verschillen voor een kelderklasse ook relatief klein. Echte grote overwinningen zijn zeldzaam en het toto-formulier staat in deze competitie niet vol met zekerheidjes.

Hoewel SC Woezik en BVC’12 mathematisch ook nog een kansje hebben op de eerste periodetitel lijkt de periodekampioen uit het trio De Treffers, Alverna en Kolping-Dynamo te komen. Na de zeperd van De Treffers in en tegen Valburg (4-4) wist de Groesbeekse club zaterdag de topper tegen het verrassend sterke Kolping-Dynamo te winnen met 2-1. Alverna begon moeizaam aan de competitie met twee gelijke spelen tegen Oranje Blauw en BVC’12, maar is sindsdien ongeslagen en zeker ook titelkandidaat.

1. De Treffers 6.16 (21-8)
12 november: Oranje Blauw- De Treffers
19 november: De Treffers- BVC’12

2. Alverna 6.14 (14-7)
12 november: Alverna- Elistha
19 november: Woezik- Alverna

3. Kolping-Dynamo 6.13 (15-5)
12 november: Kolping-Dynamo- SC Valburg
19 november: AWC- Kolping-Dynamo

Prognose: De Treffers wint zowel van Oranje Blauw als van BVC’12 en wordt volgende week zaterdag periodekampioen.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |