App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.

SDS’55- Ede/Victoria: 10-0
In de eerste vijf competitiewedstrijden had SDS’55 pas zevenmaal gescoord, zaterdag werden op Sportpark De Beek de dubbele cijfers gehaald. De 10-0 zege in Wekerom was de grootste overwinning van SDS’55 sinds 13 december 2014 toen SVDW’75 met 13-1 werd verslagen. Voor Ede/Victoria was de nederlaag alweer de derde grote verliespartij van het prille seizoen, eerder werd al met 6-0 van Stroe en met 1-8 van Rood-Wit’58 verloren.

SV Harfsen- SV Almen: 7-1
Dat SV Harfsen het prestigeduel met buurman SV Almen won, kan geen verrassing zijn voor degene die de historie van de derby kent. De laatste negen ontmoetingen op Sportpark ’t Schoolder tegen SV Almen werden allemaal door SV Harfsen gewonnen, de 7-1 was wel de grootste derbyzege voor de thuisclub in die reeks. SV Almen won op 9 maart 2013 met 1-2 voor het laatst in Harfsen. SV Harfsen won bovendien de laatste vier thuisduels in de competitie.

VV Activia- SC Rheden: 1-8
De 1-8 overwinning van SC Rheden op VV Activia is zonder twijfel één van de meest opzienbarende uitslagen van dit weekend. De thuisclub staat zelfs na deze monsternederlaag nog steeds op de tweede plek in de vierde klasse F en SC Rheden blijft ondanks de knappe zege de nummer drie van de ranglijst. De club uit Twello verloor zelfs vorig seizoen in het degradatiejaar niet met grotere cijfers. Na een valse start op de eerste speeldag won de fusieclub uit Rheden de laatste vier wedstrijden, eerder dit seizoen werd al wel met grotere cijfers van SV Vaassen gewonnen (8-0). SC Rheden heeft de meeste goals van de competitie gemaakt en bovendien de minste tegentreffers. Samen met koploper sv Orderbos hebben de Rhedenaren bovendien het minste aantal verliespunten van de competitie.

SV Gelders Eiland- SV Babberich: 3-3
Titelkandidaat SV Gelders Eiland was tot zondag nog ongeslagen, maar in de derby tegen de buren van SV Babberich werd het eerste puntenverlies geleden. Op Sportpark Toon van Uden kwam de thuisploeg uit Aerdt tot drie keer toe op voorsprong, maar de gevallen grootmacht uit Babberich toonde enorme veerkracht met het verrassende gelijkspel als gevolg. SV Gelders Eiland won de laatste vijf thuisduels. Na een lastige competitiestart sprokkelt Babberich met vijf punten uit de laatste drie duels inmiddels knap punten. Elsweide is nu als enige ploeg nog zonder puntverlies in de vijfde klasse C.

AAC-Olympia- WVW: 1-7
Dankzij de 1-7 overwinning passeert WVW de fusievereniging op de ranglijst in de vijfde klasse D. De eclatante zege van de bezoekers uit Weurt was de grootste zege van WVW sinds 7 april 2013, destijds werd op het eigen Sportpark De Kamp met 8-0 van VV Aquila gewonnen. Na een geweldige competitiestart met de maximale score na drie wedstrijden, is AAC-Olympa door drie nederlagen op rij inmiddels terug gevallen naar de zesde positie.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |