Home Achterhoek Rubriek Scheidsrechter (8): Wolfersveen- Bredevoort

Rubriek Scheidsrechter (8): Wolfersveen- Bredevoort

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

6 november 2022: Wolfersveen – Bredevoort (3-0)

Ontvangst scheidsrechter: Ik was wat aan de vroege kant maar er was gelukkig al iemand aanwezig om mij te ontvangen en te voorzien van een bak koffie. Ik had snel in de gaten dat er de dag voor de wedstrijd een feestje was geweest. Toen ik er naar vroeg, kreeg ik een leuk jubileumboekje over het 75-jarige bestaan van de club. Deze wedstrijd was de afsluiting van een heel weekend feest. Of ik ook nog lootjes wilde kopen voor de loterij? Ik zeg: prima doen we. Er gaan ook nog kinderen mee het veld op scheids!! Prima, altijd leuk voor die kids als de club zoiets organiseert. De sponsor had twee mooie ballen geschonken (officiële Qatar ballen), na al deze info bracht iemand me naar de kleedkamer.

Kleedkamer: Als je als vereniging wilt weten hoe een kleedkamer van een scheidsrechter eruit hoort te zien, moet je maar eens gaan kijken bij Wolfersveen. Het lijkt wel of ze een scheidsrechter als architect in de hand hebben genomen tijdens het bouwen van dit hokje. Schoon, alles aanwezig wat een scheidsrechter nodig heeft en ook nog eens gelegen aan de rustige kant van het gebouw.

Wedstrijd zelf: Wij stelden ons op in rijen van twee, omdat er ook veel kinderen mee liepen was het even zoeken wie met wie het veld op liep. De vele fotografen konden naar hartenlust kiekjes schieten want naar het veld toe is toch al gauw zo’n 300 meter. Na de toss kon dan eindelijk de wedstrijd van start. Een prima wedstrijd met 1 gele kaart voor commentaar op de leiding. Verder een heel rustig potje voetbal waar Wolfersveen over de hele wedstrijd gezien het betere van het spel had, wat resulteerde in een 3-0 overwinning.

Kantine: Ik ben deze keer niet verder gekomen dan de ontvangstruimte. Een prima ruimte waar je ontvangen wordt door de voorzitter die het daar prima voor elkaar heeft en prima voor de scheidsrechters zorgt.

Derde helft: In de kantine/café was het nog druk toen ik wegreed. Ik zag dat de wedstrijd tussen Ajax en PSV op het scherm aanstond. Maar de voorzitter wilde naar huis dus ben ik ook maar vertrokken.

Consumptie/snack van de club: Zoals ik al zei: de voorzitter regelt dat prima. Een paar biertjes verder kreeg ik ook nog te horen dat ik de verloting had gewonnen, dus maandag nog maar eventjes terug naar Zelhem voor een mooi vleespakket.

Tip van de scheids: Zorg dat je het juiste adres van de locatie aan de KNVB doorgeeft.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |