App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 48 clubs degraderen naar nieuwe kelderklasse (update)

48 clubs degraderen naar nieuwe kelderklasse (update)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Dit seizoen kent de vierde klasse van het zaterdagvoetbal in district Oost een ongekende degradatieregeling. Zes van de twaalf clubs degraderen rechtstreeks naar de vijfde klasse, volgend seizoen dus de nieuwe kelderklasse. Handhaving in de vierde klasse is dus eigenlijk een halve promotie, de niveauverschillen in de vierde klasse zullen volgend seizoen veel kleiner zijn.

In totaal degraderen er 48 clubs in district Oost vanuit de acht vierde klassen naar de vijfde klasse, zodat er volgend seizoen vier competities op het laagste niveau zullen zijn. Hierbij zullen ook clubs van naam en faam bij zitten. Hoewel er pas zes speeldagen zijn geweest en de competities natuurlijk nog alle kanten op zullen gaan, hebben we hieronder een overzicht van de clubs die op dit moment zouden degraderen naar de vijfde klasse.

4A: Beuningse Boys, Elistha, AWC, SC Valburg, Quick 1888, Leones
4B: Dodewaard, Uchta, Arnhemse Boys,, Zuid Arnhem, SVHA (en Arnhemia)
4C: Wageningen, SDS’55, Redichem, CHRC, Ede/Victoria, Wodanseck
4D: Hulshorst, Prins Bernhard, WZC Wapenveld, EZC’84, Noord Veluwse Boys, ZVV’56
4E: SV Zalk, VV Wijthmen, HTC, FC Ulu Spor, VV Kampen, VSW
4F: Voorwaarts V, SV Marienheem, MVV’69, SC Rijssen, BZSV de Blauwwitters, SVV’56
4G: EMOS, SC Enschede, SVV’91, Achilles Enschede, FC Aramea, PW 1885
4H: GFC, SV Almen, EGVV, Terborg, FC Winterswijk, Kon. UD 1875

Opvallend genoeg stonden liefst 40 van de 48 clubs begin oktober na drie speeldagen ook al op een degradatieplek. In 4A en 4D staan nog steeds dezelfde clubs onder de degradatiestreep, in 4G en 4H zijn er twee veranderingen.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |