App Icon

VoetbalGelderland

Home Arnhem Wedstrijdverslag: ESA wint van WAVV en blijft ongeslagen aan kop

Wedstrijdverslag: ESA wint van WAVV en blijft ongeslagen aan kop

door Dennis de Koning
0 reacties Foto: Dennis de Koning

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een mooi eerbetoon aan Tom Titarsolej (Tita) die na zo’n beetje zijn hele leven voor ESA te hebben gevoetbald, op drie jaartjes in de jeugd bij PSV na, eind vorig seizoen besloot het weer een paar niveaus hoger te willen gaan proberen bij RKHVV uit Huissen. Zoals de voorzitter het in zijn speech mooi omschreef, Tita was het niveau van ESA ontgroeid.

 

Na de speech van de voorzitter, de uitreiking van een ingelijst ESA-shirt en het bewandelen door Tita van de door beide teams gevormde erehaag ging de wedstrijd met een kwartier vertraging van start. Of het kwam door deze vertraging is moeilijk te zeggen, maar het feit is wel dat WAVV slap aan de wedstrijd begon en het al aan na 8 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek.

 

WAVV was duidelijk gekomen om te verdedigen en te gokken op de counter. Door een hoog baltempo wist ESA hier goed doorheen te voetballen en het was Theo Weijs die na 4 minuten voetbal met een ziedend schot van zo’n 20 meter de bal achter WAVV-doelman Falco Zegveld schoot. Nog geen 4 minuten later was het Job Seinen die uit de draai knap de 2-0 maakte. Daarna was het met name aan Zegveld te danken, die een paar goede reddingen in huis had, dat het na 20 minuten niet al 3-0 of 4-0 stond. Tot die tijd was WAVV niet veel verder gekomen dan een paar counters die met name door de pijlsnelle Mike van Schaik al in een te vroeg stadium door matige voorzetten om zeep werden geholpen.

 

Het was een akelig incident in de 23ste minuut die de wedstrijd enigszins deed kantelen. In een onschuldig duel kwamen de hoofden van Davey Jansen (WAVV) en Sten Bonekamp (ESA) tegen elkaar waarbij vooral Jansen getroffen was. Hij liep al vloekend en tierend met een bebloed hoofd naar de zijkant van het veld toen hij ineens met een diepe zucht ter aarde stortte. De schrik sloeg menigeen op Sportcentrum Rijkerswoerd om het hart, maar gelukkig was het de verzorger van WAVV die Jansen weer snel bij zijn positieven kon brengen. Het was natuurlijk einde wedstrijd voor Jansen, maar na een check van de plaatselijke EHBO en een grote tulband om het hoofd kon hij zelfstandig het veld verlaten.

 

Bonekamp kwam er met een grote pleister nog redelijk schadevrij van af, maar het was wel ESA dat na dit oponthoud meer de weg leek kwijt te zijn dan WAVV. Na wat speldenprikjes van WAVV was het uiteindelijk Lars Dolphijn die in de 35ste minuut met een snoekduik de aansluitingstreffer binnen kopte. 2-1 was ook de ruststand.

 

In de eerste 5 minuten na rust leek WAVV er meer in te geloven dat er vandaag wat halen was bij ESA. Daarna kantelde het duel weer in het voordeel van ESA en zag o.a. Weijs een goed schot dit keer wel gestopt worden door Zegveld en een volledig verkeerd geraakte bal in kansrijke positie net naast gaan. Het was een misverstand tussen keeper Zegveld en verdediger Oscar van Mierlo dat ervoor zorgde dat Jean-Willy Mapinga de bal makkelijk in een leeg doel kon binnentikken en de wedstrijd daarmee op slot gegooide.

 

Door het vele oponthoud in het laatste half uur gebeurde er niet veel noemenswaardigs meer en voert ESA na 6 duels nog altijd ongeslagen de ranglijst aan in de Derde Klasse A (Oost). Volgende week mag het op bezoek in Ederveen bij middenmotor Advendo ’57 en ontvangt WAVV in Wageningen het sterke Blauw Geel ’55 uit Ede.

 

Uitslag: 3-1 (2-1)

 1-0 Theo Weijs

 2-0 Job Seinen

 2-1 Lars Dolphijn

 3-1 Jean-Willy Mapinga

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |