Home Laatste Nieuws SEH wint zakelijk van Prins Bernhard

SEH wint zakelijk van Prins Bernhard

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een vrij eenvoudige zege geboekt. Tegen Prins Bernhard kwamen de blauwwitten voor de rust al op een 2-0 voorsprong en die werd in het tweede bedrijf niet meer uit handen gegeven.

Vorig seizoen was Prins Bernhard nog een soort van spelbreker voor SEH, toen er in de voorlaatste speelronde in de race om het kampioenschap heel duur doelpuntloos gelijk werd gespeeld tegen deze ploeg op De Eeuwlanden. Het duel stond dus ook in het teken van de ‘revanche’.

Ten opzichte van de teleurstellende wedstrijd van vorige week, waarin SEH met 2-0 verloor in Garderen van de Veluwse Boys, wel wat wijzigingen in de basis van de Heerdenaren. Op de backposities stonden bijvoorbeeld Hein Dezijn en Dyon Polkamp, terwijl Mathijs Logtenberg in de spitspositie werd geposteerd.

Na wat speldenprikjes van SEH was het eerste échte gevaar van de wedstrijd voor Prins Bernhard. Julian Hop werd diepgestuurd en schoot de bal over keeper Ties van Leeuwen richting de verre hoek. Tot opluchting van de thuisploeg ging de bal tegen de paal en stuiterde het leder het veld weer in. Buiten een schot van Ron van den Bosch, die vlak over het doel ging, was dit ook eigenlijk het enige gevaar van de uitploeg voor de rust.

SEH speelde zeker niet onaardig en kreeg veel ruimte om te voetballen. Vonderman kon vanaf het middenveld strooien met passjes en zette regelmatig de buitenspelers aan het werk. Het spel ging veel over rechts, waar juist linksbuiten Robert-Jan van den Hoek telkens opvallend veel ruimte kreeg.

Nadat Jochem Tellegen eerst al een penalty wilde, wist hij na ongeveer een kwartier spelen te scoren. Een fraaie pass van Vonderman werd rond de achterlijn richting het strafschopgebied doorgetikt door rechtsback Hein Dezijn. Waar ook Mathijs Logtenberg in de buurt was kon Tellegen uiteindelijk van dichtbij binnentikken: 1-0.

Op slag van rust werd de voorsprong verdubbeld. Nu was het Tellegen met de assist. Zijn fijne voorzet van rechts werd uitstekend binnengekopt door Mathijs Logtenberg. De 2-0 viel op een psychologisch fijn moment, want dertig seconden later was het rust. Verder had scheidsrechter Damhuis volgens velen van de thuisploeg zeker nog voor minstens één penalty kunnen fluiten voor de rust, toen Van den Hoek aangetikt leek te worden door doelman Sytse Bronkhorst.

Na de thee aanvankelijk nog hetzelfde beeld als in het eerste bedrijf. SEH veelvuldig aan de bal, zoekend naar gaten in de defensie. Prins Bernhard loerend op de omschakeling of op een standaardsituatie op de helft van de tegenstander. De thuisploeg kreeg veel kansen. Mathijs Logtenberg zag zijn tweede treffer worden afgekeurd vanwege buitenspel, Jochem Tellegen schoot zwak in na een goede voorzet van Mark Zandvliet en Nathan van Dommelen zag zijn poging na een mooie actie gekeerd worden door doelman Bronkhorst, terwijl Hein Dezijn in de rebound over schoot. SEH had in deze fase zeker kansen op meer doelpunten, maar die vielen niet.

Prins Bernhard werd zo nu en dan gevaarlijk, vooral via spits Hop. Hij schoot tot twee keer toe naast. Naar mate de tweede helft vorderde zakte het spelpeil. Trainer Schuring wisselde vijf keer, maar ook de invallers wisten niet bijster veel meer te creëren. Middenvelder Mark Zandvliet probeerde het in de slotfase nog wel twee keer, waarvan zijn laatste poging vlak voor tijd slechts enkele centimeters naast het doel ging. Daarmee werd de eindstand bepaald op 2-0.

Een verdiende en zakelijke overwinning van SEH. De ploeg speelde het eerste uur naar behoren en wist toen het verschil te maken. Door de overwinning is het team weer wat gestegen op de ranglijst. Volgende week wacht het treffen met VEVO. Dat is niet alleen een derby, maar ook het duel tegen de koploper. Aanvang is 17.00 uur!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (64. Joël Veldman), Rowin Moerenhout, Rick Zandvliet ©, Dyon Polkamp (83. Michiel de Gooijer); Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Jochem Tellegen; Nathan van Dommelen (75. Jeremy van de Beek), Mathijs Logtenberg (83. Sem van Lohuizen) en Robert-Jan van den Hoek (75. Owen Niemeijer)

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |