Home Laatste Nieuws KHC blijft door zege ongeslagen

KHC blijft door zege ongeslagen

door Redactie
0 reacties

KHC blijft knap mee doen in de top van de 1 e klasse E. Het versloeg buurman Dos Kampen, maar alles behalve gemakkelijk ging dat niet. De buren hadden met 2 knappe overwinningen op respectievelijk WHC en koploper Quick’20 de matige competitie start doorbroken. KHC heeft de wind mee, en komt steeds beter op stoom.

De wedstrijd begon direct al met een hoop commotie. Al in de 8 e minuut volgde er een rode kaart voor Dos Kampen speler Ayoub Lakhloufi na een harde charge op Boaz Smits. De jeugdige arbiter Endeman paste eerst de voordeelregel toe en dat was misschien wel de inleiding tot een hoop ellende. In het vervolg een hoop duw en trek werk en dus de rode kaart voor Ayoub. De arbiter had beter direct kunnen fluiten en had het wellicht dan met geel kunnen afdoen. In het verdere vervolg van de matige derby waren de kansen spaarzaam. KHC bouwde een licht veldoverwicht op, en scoorde via een prachtig doelpunt van Maurice Vespignani in de 16 e minuut de 1-0. Een paar minuten later leek Dos Kampen op gelijke hoogte te komen. Maar met een uiterste krachtsinspanning wist doelman Steven Vonk de bal uit de kruising te halen. KHC kreeg ook nog een kans via Leroy Knol maar gescoord werd er niet meer voor rust.

Na de rust een matige wedstrijd met veel kleine overtredingen en kaarten. De irritatie die al vroeg in de wedstrijd was ontstaan kreeg een verder vervolg. Waar gezegd moet worden dat Dos Kampen in de counter gevaarlijk bleef en op zoek ging naar de gelijkmaker. Allan Bakker was nog het dichts bij een tegentreffer, want zijn perfect genomen vrijetrap spatte uiteen op de kruising en kwam KHC goed weg. Die zelfde Bakker kreeg even later ook nog een rode kaart voor een overtreding op Jarron de Lange. De wedstrijd is dan gespeeld. In blessuretijd maken Karim Gabara en Cris Westerkamp er nog 3-0 van maar dat was voor de statistieken.

Volgende week zaterdag speelt KHC wederom een thuiswedstrijd. Dan komt koploper Quick’20 uit Oldenzaal op bezoek. De Tukkers wonnen met maar liefst 10-1 van stadgenoot Go Ahead Kampen en staan 1 punt voor op KHC dat op de 2 e plek blijft staan. Een echt topduel waarbij beide ploegen strijden voor de kop positie. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kirimit uit Almelo.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |