App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SV Basteom na eerste zege weer vol vertrouwen

SV Basteom na eerste zege weer vol vertrouwen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Dankzij een 2-3 overwinning op SC Meddo boekte SV Basteom zondag de eerste competitiezege van het seizoen. De fusieclub uit Steenderen maakte deze zomer de overstap naar de Achterhoekse vierde klasse en verloor de eerste vier competitieduels waardoor het nu op de elfde en voorlaatste plaats staat.

SV Basteom kende vorig seizoen na een lastige competitiestart een knappe opmars, waardoor het op een verdienstelijke zevende plek in de vierde klasse D met clubs uit de Liemers en Arnhem eindigde. Bovendien speelde het met een overwinning en gelijkspel tegen Jonge Kracht een cruciale rol in de titelrace. De club uit Steenderen raakte deze zomer drie sterkhouders kwijt: de talentvolle middenvelder Kaan Pak (DZC’68), Ries Heitkonig (buitenland) en Cas Berns (gestopt). De selectie van SV Basteom werd aangevuld met spelers uit het tweede elftal en met jeugdspeler Daan Besselink.

Trainer André Evers is aan zijn tweede seizoen op Sportpark Het Hooge Wessel bezig en zag dat SV Basteom in de Achterhoekse  4e klasse C werd ingedeeld. Evers: ,,Vorig seizoen zaten wij in een competitie met heel veel kwaliteitsverschil. Wij hadden het idee dat het niveau in de Achterhoekse competitie wat gelijkwaardiger zou zijn. Daar zijn we inmiddels van teruggekomen, zeker de clubs die nu in het linkerrijtje staan zijn sterk. Wij zijn slecht aan de competitie begonnen, hebben de eerste vier duels verloren. Maar de eerste drie wedstrijden had het ook zomaar onze kant op kunnen vallen, verloren we ook maar met 1 goal verschil. Gelukkig was er geen paniek, maar de ranglijst liegt niet. Tegen SC Meddo was het zondag in de eerste helft nog slecht en mochten we niet mopperen dat het halverwege nog 0-0 was. Gelukkig ging het in de tweede helft beter en zag je aan het einde van de wedstrijd al wat vertrouwen met een spelersgroep kan doen. Wij hebben nu een kleinere selectie dan vorig seizoen met zestien spelers en we moeten alles weer een beetje opbouwen. Maar de inzet en de trainingsopkomst is geweldig, daar heb ik echt niets over te klagen.”

Met de verscherpte degradatieregeling (nummers 11 en 12 degraderen en de nummers 8, 9 en 10 spelen nacompetitie) is de doelstelling niet lastig te voorspellen. Evers: ,,Het doel is inderdaad om ons rechtstreeks te handhaven, maar het zal niet makkelijk worden om vijf ploegen onder ons te houden. We moeten nu snel punten gaan halen, dat geeft vertrouwen en voorkomt stress. Wel denk ik dat de huidige stand al een goede afspiegeling van de verhoudingen geeft en dat de eerste zes ploegen aan de bovenkant voor de prijzen zullen strijden. Wanneer wij ons net zo ontwikkelen als vorig seizoen heb ik er al het vertrouwen in dat wij weer rond die zevende positie kunnen eindigen. Zondag krijgen we met Sportclub Lochem een top 3-ploeg op bezoek, hopelijk kunnen we dan al verrassen!”

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |