Home Achterhoek Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.

EFC’58- Lelystad’67: 13-0
Het heeft even geduurd, maar EFC’58 heeft de eerste overwinning bij de terugkeer in de derde klasse binnen. De eclatante 13-0 overwinning zegt helaas meer over de zwakte van Lelystad’67 dan over de kracht van EFC’58. De hekkensluiter uit Lelystad is onderweg naar de tweede degradatie op rij en verloor eerder dit seizoen ook al met 5-0, 6-0 en 8-0. Desalniettemin is EFC’58 na de recordzege met twintig gescoorde goals direct de meest productieve ploeg van de derde klasse B en stijgt het naar de negende plek. Op Sportpark De Zanderij in Ermelo was Nick Zandstra vijfmaal trefzeker. Overigens won EFC’58 voor de beker thuis ook al met 7-1 (Stroe) en 9-1 (Sallandia).

BVC’12- Leones: 5-5
De vijfde speeldag in de vierde klasse A was die van de doelpuntrijke remises. Quick 1888- AWC (3-3) en SC Valburg- De Treffers (4-4) deden een goede poging om deze rubriek te halen, maar BVC’12 en Leones maakten er het grootste spektakelstuk van: 5-5. De remise was tevens het eerste punt voor de club uit Beneden-Leeuwen en bovendien waren de vijf goals in Beek Ubbergen de eerste vijf doelpunten van dit seizoen voor het nieuwe eerste zaterdagteam.

Uchta- DFS: 1-8
DFS heeft op Sportpark De Hoeken in IJzendoorn middenmoter Uchta met ongekende cijfers verslagen. Dankzij de 1-8 zege voor de titelkandidaat uit Opheusden staat de doelpuntenteller op 19 goals in de laatste drie duels voor DFS, dat vorig seizoen al eens met 0-9 van Wodanseck won. De 1-8 nederlaag was het grootste verlies voor Uchta sinds november 2019 toen met 9-1 van FC Lienden werd verloren.

Voorwaarts Twello- RKHVV: 6-0
Na de 0-2 overwinning op FC Winterswijk leek RKHVV afgerekend te hebben met de moeizame start met een bekeruitschakeling en competitienederlaag tegen SC Bemmel, maar in Twello ging het helemaal mis met de ambitieuze club uit Huissen. De 6-0 nederlaag was de grootste nederlaag voor RKHVV sinds april 2019 toen in eigen huis met 1-7 van VV Hoogeveen werd verloren. Overigens verloor RKHVV vorig seizoen ook al met 5-1 op Sportpark De Laene in Twello en was het vorige onderlinge duel ook al een spektakelstuk: Voorwaarts Twello gaf toen in Huissen een 0-4 voorsprong weg en zag RKHVV terug komen tot 4-4.

RVW- NVC Netterden 5-6
Op Sportpark Wilhelmina in Heelsum kwam RVW tot vijf keer toe op voorsprong, maar gingen de bezoekers uit Netterden er uiteindelijk met de drie punten vandoor na een enorm doelpuntenfestijn. Acht van de elf goals vielen na rust, Stef Tiemessen maakte diep in de blessuretijd de winnende goal. Bij de thuisclub kreeg Marvin Willemsen wel de wedstrijdbal mee maar huis, maar dus geen punten. Het uit de vierde klasse gedegradeerde RVW kreeg in de eerste vier competitieduels al 17 goals tegen en speelt zondag in Arnhem tegen koploper Elsweide dat in vijf duels al 25 doelpunten wist te maken. Voor NVC was het alweer de derde uitoverwinning van het prille seizoen.

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |