App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (7): OBW 2- VDZ 2

Rubriek scheidsrechter (7): OBW 2- VDZ 2

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber. 

30 oktober 2022: OBW 2- VDZ 2 5-0

Ontvangst scheidsrechter: Een uitstapje naar een tweede elftal: ik mocht vandaag naar OBW 2-VDZ 2. De ontvangst van een scheidsrechter voor een tweede elftal kun je natuurlijk niet vergelijken met een scheidsrechter voor een eerste elftal. Of wel? Ik doe het toch even. Nadat ik me bij een vriendelijke barjuffrouw had gemeld als scheidsrechter voor het tweede werd er iemand gehaald van dat elftal. Nadat ik van de barjuffrouw een bakje koffie had gekregen, werd ik meegenomen naar de bestuurskamer waar we even over de vorige wedstrijden hebben gepraat. Toen ook iemand van VDZ aansloot, was het moment daar om het over een overleden clubicoon te hebben. Een man met een groot clubhart en of wij daar één minuut stilte voor in acht zouden willen nemen. (Natuurlijk doen we dat.)

Kleedkamer: Toen ik naar de kleedkamer werd begeleid, gaf de begeleider van OBW al aan dat ik het beste in kleedkamer 5 kon gaan zitten want die zou het schoonste zijn😂😂. Ik dacht nog: zou hij deze columns lezen? Bij de kleedkamer aangekomen, was de kleedkamer verre van schoon. Het leek wel Halloween. Nou ben ik niet bang voor een paar spinnen, dus even de bezem die er stond er doorheen gehaald en ik kon me rustig omkleden.

Wedstrijd zelf: Na één minuut stilte begonnen we de wedstrijd met veel lange ballen over en weer. Ik had het idee dat ik de enige was die meters maakte. Maar gelukkig kwam daar al snel verandering in: VDZ begon leuk te combineren en had aanvankelijk het betere van het spel in de eerste helft. Toch was het OBW dat met 1-0 de rust in ging. Na de rust kwam OBW sterk de kleedkamer uit wat resulteerde in een 5-0 overwinning. De 5-0 was nog wel even een dingetje: OBW was in de aanval en op het middenveld wordt een overtreding gemaakt, maar ik geef voordeel. De grensrechter vlagt echter voor buitenspel, dus weg voordeel. Ik fluit dus alsnog voor de overtreding waar heel VDZ denkt aan buitenspel. OBW neemt de vrije trap snel en scoort. Prima doelpunt zou ik zeggen, maar daar waren de meningen toch over verdeeld. Ben eigenlijk wel benieuwd naar reacties van de lezers???

Kantine: Prima kantine met vriendelijke vrijwilligers die het iedereen naar de zin proberen te maken, met als groot pluspunt dat hier aan de bierkenners wordt gedacht. Men schenkt hier namelijk bokbier!

Derde helft: Zoals ik al zei: men schenkt bokbier, dus na een kort gesprekje over het vijfde doelpunt met de harde kern van VDZ heb ik me laten verwennen door de gastheer/trainer/coach van OBW die voor mij een paar heerlijke bokbiertjes heeft gehaald.

Consumptie/snack van de club: Prima verzorgd: een kopje koffie voor aanvang een AA-drankje in de rust en een paar bokbiertjes na de wedstrijd. Ik kon ook nog wat te eten krijgen maar hier heb ik vriendelijk voor bedankt want de vrouw zou wat lekkers maken.

Tip van de scheids:
nooit vragen om een gele kaart voor de tegenstander.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |