Home Laatste Nieuws Dure nederlaag voor SEH tegen Veluwse Boys

Dure nederlaag voor SEH tegen Veluwse Boys

door Redactie
0 reacties Foto: vv SEH

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft de eerste competitienederlaag in een uitduel dit seizoen geleden. In een matig duel in Garderen scoorden de gastheren van de Veluwse Boys na rust tweemaal via Paskal Smit: 2-0. SEH zette daar uiteindelijk te weinig tegenover om aanspraak te maken op één punt of meer.

Tot nu toe was SEH nog vlekkeloos in de uitduels deze competitie. De wedstrijden tegen respectievelijk ZVV en EZC werden relatief eenvoudig gewonnen. Bovendien kreeg de ploeg geen doelpunten tegen in deze potjes. Op voorhand wachtte met de Veluwse Boys wel een op papier sterkere tegenstander en dat zou in de praktijk dus ook zo blijken.

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd, de zege in Epe tegen EZC, één wijziging in de basisformatie van SEH: linksbuiten Joël Veldman was geblesseerd. Hij werd vervangen door Jeremy van de Beek. Op de bank zat onder meer Michiel de Gooijer, voor het eerst dit seizoen na zijn blessure. Hij zou nog enkele speelminuten krijgen.

Heerlijke omstandigheden deze middag in Garderen, waar het daadwerkelijk genieten was van het fijne weer tijdens deze nazomer. Maar dat was ook gelijk misschien wel het enige positieve aan de eerste helft, want er viel vrij weinig te beleven voor de toeschouwers. Beide ploegen kwamen eigenlijk tweemaal gevaarlijk voor het doel. De Veluwse Boys zagen een vrije trap in de tweede minuut van Robin van Middendorp via keeper Ties van Leeuwen en de lat over het doel gaan. En de thuisploeg zag een poging van Wesley Doppenberg op de doellijn nog weggewerkt worden door SEH-aanvoerder Rick Zandvliet.

Aan de andere kant van het veld schoot Robert-Jan van den Hoek een half metertje naast het doel van keeper Ruben Krol. En de grootste kans voor de Heerdenaren was voor Jeremy van de Beek, die na één van de spaarzame goede aanvallen alleen voor de keeper kwam. Hij wist het leder niet langs Krol te krijgen. Verder was het vooral moeizaam in het eerste bedrijf, waarbij ook opvallend veel spelers van SEH uitgleden op het natuurgrasveld.

Gezien de brilstand op het scorebord aan het begin van de tweede helft zou de ploeg die als eerste een treffer zou maken goede papieren hebben voor de overwinning. Niet tegen de verhouding in was het de Veluwse Boys die na een kleine tien minuten in de tweede helft scoorden. Eerst was het al Rens Mulderij die in kansrijke positie over de bal maaide, maar het leder bleef in de buurt van het SEH-doel en uiteindelijk kan Paskal Smit binnenschieten: 1-0.

Amper een paar minuten later krijgt de thuisploeg ook de verdubbeling van de voorsprong. Weer is het Paskal Smit die scoort, na een rebound. Opvallend daarbij was dat keeper Ties van Leeuwen toch echt gehinderd leek te worden in zijn eigen vijf meter, maar de ervaren scheidsrechter Marsman liet het doorgaan.

Trainer Schuring wisselde direct daarna tweemaal: Mathijs Logtenberg en Dennis Bijsterbosch kwamen in het veld. SEH creëerde vervolgens best wat kansen. Nathan van Dommelen zag zijn kopbal gered worden door doelman Krol, die ook in de weg stond bij een schot van Logtenberg. Nadat Hein Dezijn en Thomas Roodenburg eveneens in het veld kwamen, werd Rowin Moerenhout naar voren gestuurd. Hij kopte net naast en schoot tien minuten voor tijd de bal uit een vrije trap via de lat over.

Ondanks diverse kansen wist SEH met het alles of niets spel de aansluitingstreffer niet te maken en moest het in de absolute slotfase uitkijken dat het zelf niet nog meer treffers tegen kreeg. Dat gebeurde niet, omdat bijvoorbeeld invaller Sven Schouten niet goed met zijn kans omging. En nadat er andermaal naast werd gekopt door één van de SEH-aanvallers vond scheidsrechter Marsman, die de kaarten op zak kon houden, het na een royale hoeveelheid blessuretijd welletjes en eindigde het duel in 2-0.

Een matig duel met uiteindelijke toch wel de Veluwse Boys als verdiende winnaar. De ploeg uit Garderen speelde het eigen spelletje goed en werd met hun fysiek sterke spelers vooral met standaardsituaties regelmatig gevaarlijk. SEH had zeker wel kansen en had met een aansluitingstreffer nog voor een spannende slotfase kunnen zorgen, maar de overtuiging ontbrak.

Door de nederlaag zakt SEH wat op de ranglijst en komt bijvoorbeeld de Veluwse Boys over de Heerdenaren heen. Zaak voor de ploeg van trainer Edwerd Schuring om de rug weer snel te rechten. De volgende wedstrijd is volgende week thuis op De Eeuwlanden. Om 14.30 wordt er afgetrapt tegen Prins Bernhard!

SEH: Ties van Leeuwen; Dyon Polkamp (89. Michiel de Gooijer), Rowin Moerenhout, Rick Zandvliet ©, Owen Niemeijer; Christijan Vonderman (72. Hein Dezijn), Mark Zandvliet, Robert-Jan van den Hoek (72. Thomas Roodenburg); Nathan van Dommelen, Jochem Tellegen (61. Dennis Bijsterbosch) en Jeremy van de Beek (61. Mathijs Logtenberg)

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |