Home Laatste Nieuws ‘Fasenvoetbal’ onder druk: ‘Clubs zitten drie weken zonder inkomsten en spelers zonder wedstrijden’

‘Fasenvoetbal’ onder druk: ‘Clubs zitten drie weken zonder inkomsten en spelers zonder wedstrijden’

door Redactie
0 reacties

Het nieuwe fasevoetbal van de KNVB kan in het land niet op positieve reactie rekenen. De clubs, begin oktober klaar met de eerste fase, zitten nu al drie weken te wachten op de tweede fase. Die fase dient voor de winterstop afgerond te zijn.

In De Gelderlander stelt Raymond Willemsen in een column dat de clubs nu de dupe zijn van het nieuwe systeem van de KNVB. ‘Waar het normaal gesproken krioelt van de jonge jochies en meisjes, is het doodstil in de maand oktober,’ aldus de journalist.

Het fasevoetbal heeft de KNVB ingevoerd m tot meer evenwichtige competities te komen. In de regio Rijnmond zijn de nieuwe indelingen inmiddels bekend en vangen de competities komend weekeinde aan. De clubs missen zeker nu de energieprijzen stijgen drie weken broodnodige omzet. De recreanten van de verenigingen zitten nu drie weken thuis en slechts de selectie-elftallen worden voorzien van oefenwedstrijden.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |