Home Laatste Nieuws DVV bekert verder (verslag)

DVV bekert verder (verslag)

door Dennis de Koning
0 reacties

Ten koste van Hoevelaken heeft DVV zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Districtsbeker Oost. De ploeg van trainer Ron Olyslager boekte een zwaarbevochten 3-1 overwinning.

In de eerste 20 minuten had DVV een licht veldoverwicht, maar de eerste echte kans was voor Hoevelaken. In de 18e minuut was het Coen Bos die een goed schot loste, na een mooie één-twee met Robin Elverding , maar het was DVV-keeper Luc Janssen die redding bracht.

5 minuten daarna bracht Stan Hartjes bij één van hun eerste kansen DVV op voorsprong. Na een goede steekpass van Niels Mattijssen rondde hij beheerst af, 1-0. Niet veel later maakte Hoevelaken alweer gelijk. Aanvoerder Pascal de Jong kwam bij een corner goed voor zijn man en kopte bij de eerste paal de 1-1 binnen.

Dit was het startsein voor wat kansen over en weer. In de 33ste was het goed doorzetten van Van den Dam die met zijn voorzet Bryan Stark wist te bereiken. Deze probeerde met een kunststukje achter zijn standbeen langs de keeper te passeren, maar helaas miste deze inzet kracht. Aan de overkant was het Roan van de Pol die Janssen tot een redding dwong.

Na goed druk zetten van Stark was het De Jong die balverlies leed. De bal kwam bij invaller Tristan den Hartog terecht en na een goede actie werd hij in de zestien meter licht getoucheerd door Joost van den Heuvel, strafschop. Mattijssen ging achter de bal staan en deze stuurde Hoevelaken-keeper Gijs Leebeek de verkeerde hoek in en schoot onberispelijk binnen, 2-1. Dit was ook gelijk de ruststand.

De tweede helft was vooral een strijd op het middenveld en tot echt grote kansen kwam het niet. Toch was het Hoevelaken die de uitgelezen mogelijkheid kreeg om op gelijke hoogte te komen. Na een uur spelen raakte de bal bij een corner de hand van een DVV-speler, maar de toegekende strafschop werd prachtig gekeerd door Janssen.

In de laatste 15 minuten zocht Hoevelaken meer op hoop van zegen de aanval, maar was het DVV die er op de counter een paar keer gevaarlijk uitkwam. Een levensgrote kans op 3-1, en daarmee waarschijnlijk de beslissing in de wedstrijd, werd nog om zeep geholpen, maar 2 minuten in blessuretijd viel de bevrijdende 3-1 alsnog. Het was de ingevallen Mauro Wiggers die na een scherpe counter beheerst wist af te ronden. Dit was voor de scheidsrechter ook gelijk het moment om te fluiten voor het einde van de wedstrijd.

Uitslag: 3-1 (2-1)

1-0   Stan Hartjes

1-1 Pascal de Jong

2-1 Niels Mattijssen

3-1 Mauro Wiggers

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |