Home Arnhem Doelpuntenfestival bij MASV – SDOUC

Doelpuntenfestival bij MASV – SDOUC

door Dennis de Koning
0 reacties Foto: Nico Kooij

Met een klinkende 8-3 overwinning op SDOUC heeft MASV een ticket voor de tweede ronde van de KNVB Districtsbeker Oost geboekt. Youri Roseboom (4x) en Angelo Siep (3x) waren uiterst effectief voor de ploeg uit Arnhem van trainer Dennis van Beukering.

MASV begon fel en agressief aan het duel en zette de ploeg van Jan Vreman constant onder druk met veel fouten en balverlies bij de ploeg uit Ulft tot gevolg. De thuisploeg stond na 9 minuten al met 3-0 voor (2x Roseboom en 1x Abdellatif El Malki, met een mooi schot in de verre hoek) en SDOUC mocht daarmee nog in zijn handjes wrijven. Al was de wedstrijd toen natuurlijk wel zo goed als gespeeld.

De storm ging na deze openingsfase wel iets liggen, maar MASV bleef de betere ploeg. Ondanks dat wist SDOUC uit een corner toch tegen te scoren. Alleen was het laatste woord voor rust weer voor Youri Roseboom. Op bijna identieke wijze als bij de 1-0 en 2-0, keeper omspelen en rustig binnen tikken, maakte hij de 4-1 en voltooide zo voor de rust al zijn hattrick.

Doordat de grensrechter van SDOUC na de rust even op zich liet wachten, leek het er haast op dat ze de handdoek al in de ring hadden gegooid, maar niets was minder waar. Aan de hand van Enes Yilmaz waren de eerste 10 minuten na rust voor SDOUC en leek MASV het een beetje kwijt. Met 2 schoten was hij zelf dichtbij een treffer, maar het was uiteindelijk Jelle Westerhof die op aangeven van Yilmaz de marge weer op 2 bracht.

Maar toen kwamen de 20 minuten van de voor Andy Visser ingevallen Angelo Siep. In de 58ste minuut was er een lange bal van MASV-keeper Stefan de Wolf die met een handig hakje van Roseboom verlengt werd naar Abdellatif El Malki en die op zijn beurt weer Siep wist te bedienen, 5-2. Bij de 6-2 werd de lange bal van De Wolf door niemand aangeraakt en belandde door de stuit pardoes voor de voeten van Siep, die vervolgens simpel binnen schoot. De 7-2 kwam tot stand na een goede één-twee tussen Siep en Roseboom, waarbij eerstgenoemde vervolgens simpel de bal over de doellijn kon lopen.

Tussendoor zorgde SDOUC wel voor wat gevaar middels aanvoerder Kees van de Pavert. Eerst zag hij een volley zoals Van Basten in ’88 vlak voor het doel langs gaan en niet veel later eindigde een mooi schot op de lat.

10 minuten voor tijd zorgde Roseboom, ondanks vlaggen voor buitenspel van de nu wel aanwezige grensrechter, met zijn vierde van de dag voor de 8-2. MASV leek op zoek te gaan naar de dubbele cijfers, maar zover kwam het niet en het was zelfs een minuut voor tijd dat Jesse Vreman nog de 8-3 liet aantekenen namens SDOUC.

Al met al een leuke voetbalmiddag voor de neutrale toeschouwer en iedereen die MASV lief heeft en het is te hopen dat er in de tweede ronde weer zo’n spektakel op de mat gelegd zal worden.

Foto: Nico Kooij

Foto: Nico Kooij

Foto: Nico Kooij

Foto: Nico Kooij

Foto: Nico Kooij

Foto: Nico Kooij

Foto: Nico Kooij

Foto: Nico Kooij

Foto: Nico Kooij

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |