Home Arnhem Bekerstunt ESA tegen Achilles´29

Bekerstunt ESA tegen Achilles´29

door Dennis de Koning
0 reacties Foto: Nico Kooij

Wat op voorhand een leuk affiche leek te zijn in de 1e ronde van KNVB Districtsbeker Oost met een eventuele verrassing in de maak bleek dat in de praktijk ook zo te zijn. ESA ging met een welverdiende 2-0 overwinning tegen het door de ex-prof Patrick Pothuizen getrainde Achilles´29 aan de haal. Grote uitblinker aan ESA-zijde was Javayro Weijman.

 

De talentvolle aanvaller zorgde continue voor gevaar en de verdedigers van Achilles´29 hadden daar hun hadden vol aan. Het was dan ook diezelfde Weijman die voor de 1-0 zorgde. Via Kevin Katendie belandde de bal voor zijn voeten en hij aarzelde dan ook niet om de trekker over te halen.

 

ESA was scherper en feller in de duels en leek meer interesse te hebben in het behalen van de 2e ronde dan de 2 klassen hoger spelende tegenstander. In de 20ste minuut was ESA wederom dreigend via een kopbal van Job Seinen en nog geen minuut later had Achilles´29 geluk dat Jean-Willy Mapinga iets teveel tijd nodig had waardoor de score 1-0 bleef. Achilles´29 kwam niet verder dan een gevaarlijke vrije trap in de 35ste minuut die was toegekend nadat Jordy Bal de snelle (doorgebroken?) Joshua Isibor had neergelegd.

 

Door in de rust Job Seinen te wisselen voor Dario van Hoften leek ESA-trainer Marco Bosch meer op de counter te willen gaan spelen. Maar waar Achilles´29 de eerste helft nauwelijks iets wist te creëren was het in de eerste minuut na rust wel direct twee keer gevaarlijk, met de grootste kans voor Joël Tshibamba die zijn inzet knap gekeerd zag worden door ESA-keeper Dennis Amati.

 

Daarna was het weer voornamelijk ESA dat de klok sloeg. Na een goede actie van Weijman kwam de bal voor de voeten van verdediger Sten Bonekamp, die bleef uiterst koel en legde de 2-0 in het netje. Volgens de omroeper van dienst was dit een cadeautje van Bonekamp voor zijn jarige vader.

 

In de tien minuten na de 2-0 had ESA het duel in het slot moeten gooien, maar een 100% kans was deze keer niet aan Weijman besteed. Een goed schot van Mapinga en een vrije kopkans van Bonekamp werden door ESA niet omgezet in een doelpunt. Het was in de 75ste minuut aan keeper Amati te danken dat Achilles´29 via Tshibamba niet verder terug in de wedstrijd kon komen.

 

Zo´n beetje het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een vermaning van scheidsrechter Koolwijk aan het adres van ESA-trainer Bosch. Deze leverde terecht commentaar nadat een horrortackle van Jesse van Gerwen op Weijman onbestraft bleef, omdat deze gelukkig voor Weijman het gewenste doel miste.

 

Uitlag: 2-0 (1-0)

1-0   Javayro Weijman

2-0   Sten Bonekamp

 

Foto´s: Nico Kooij

Foto: Nico Kooij

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |