Home Achterhoek Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.

Terschuurse Boys- EFC’58: 6-2
Na een moeizaam seizoen waarin maar net de nacompetitie kon worden ontlopen, kent Terschuurse Boys een uitstekende competitiestart. In de 3e klasse B veroverde Terschuurse Boys in de eerste vier duels al negen punten en scoorde de ploeg van de nieuwe trainer Etie Jansen al zestien keer. Een gemiddelde van vier goals per wedstrijd, terwijl er vorig seizoen in 26 duels maar 33 doelpunten gescoord werden. De 6-2 thuiszege op promovendus EFC’58 van voormalig trainer Bert van den Brink was de grootste overwinning op Sportpark Overbeek sinds november 2017 toen Otterlo ook met 6-2 werd verslagen.

VV Heerde- ASC’62: 6-0
Als promovendus kent VV Heerde een droomstart in de derde klasse C. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen en zaterdag werd het nog ongeslagen ASC’62 uit Dalfsen met liefst 6-0 verslagen. Bovendien kreeg de geelzwarte formatie uit Heerde van doelman Vincent Mosterd voor de derde keer dit seizoen geen tegentreffer. Op Sportpark Molenbeek won VV Heerde nu vijf competitieduels op rij.

Sportclub Brummen- Sportclub Eefde: 8-0
Sportclub Brummen heeft ook het tweede thuisduel na de overstap van de zondag naar de zaterdag met overtuigende cijfers gewonnen. Op Sportpark De Hazenberg werd hekkensluiter Sportclub Eefde met 8-0 verslagen, een evenaring van de grootste overwinning sinds maart 2019 toen in Ellecom EDS met 0-8 werd verslagen. Brummen won op de openingsspeeldag thuis al met 5-0 van DVOV en is met negen uit vier koploper in de derde klasse E.

VV Doetinchem- FC Dinxperlo: 4-6
Met 41 doelpunten in zeven wedstrijden had deze rubriek bijna helemaal gevuld kunnen worden met wedstrijden uit de derde klasse B. Zo won DVV onder meer thuis met 5-3 van SML en was VVO op de eigen Pinkenberg met 5-2 te sterk voor koploper Gendringen. Met een doelsaldo van 15-13 na vier duels heeft de als tweede geklasseerde promovendus FC Dinxperlo een spectaculaire competitiestart. Na een 4-2 verlies en overwinningen van 4-3 en 3-2 werd zondag op Sportpark De Bezelhorst VV Doetinchem met 4-6 verslagen. De club uit Doetinchem verloor de eerste thuiswedstrijd tegen Gendringen ook al met 1-6 en heeft met 18 tegentreffers de meest gepasseerde defensie van de competitie.

VV Activia- Veluwezoom: 6-3
Hoewel SV Orderbos de derby tegen TKA met 6-2 wist te winnen, werden de meeste doelpunten in de vierde klasse F zondag in Twello gescoord. Op Sportpark De Schoapenweide won VV Activia de topper tegen Veluwezoom met 6-3. Bij de vorig seizoen uit de derde klasse gedegradeerde thuisclub was Simon Zweers viermaal trefzeker. VV Activia scoorde vorig seizoen in dertien thuiswedstrijden slechts twaalfmaal, nu staat de teller na twee thuisduels op 10 goals.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |