Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter (6): ZZC’20- SVBV

Rubriek scheidsrechter (6): ZZC’20- SVBV

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber. 

16 oktober 2022: ZZC’20- SVBV (1-0)

Ontvangst scheidsrechter: Na een aantal wegafsluitingen en omleidingen kwam ik aan op plaats van bestemming. Het was heel rustig dus ik dacht: is het hier wel? Maar eenmaal bij de kantine aangekomen, kwam er toch iemand van de thuisclub naar me toe. Onder het genot van een kopje koffie vroeg ik hem waarom het zo rustig was op het sportpark. Er is hier op zondag niet meer zoveel werd me verteld, alles gebeurt hier tegenwoordig op zaterdag zei hij. Jammer, want zo’n mooie vereniging met zulke faciliteiten verdient beter.

Kleedkamer: Ik werd naar de kleedkamer begeleid: een prima ruimte en van alle gemakken voorzien. Wat mijn aandacht trok was een koelkast en hij was nog aangesloten ook. Eventjes dacht ik: dit is een grap, een eigen koelkast voor de scheidsrechters! Dus nieuwsgierig als ik ben, doe ik de koelkast open om te kijken of mijn biertje al koud stond, maar helaas er zaten alleen wat coolpacks in. De kluisjes waren een pluspunt en de toilet op de gang is ook prima.

Wedstrijd zelf: Voor de wedstrijd de doelen nog even gecontroleerd en de netten hingen er prima bij. Helaas moest de eerste keeper van de thuisploeg afhaken tijdens de warming-up, toen ook dat administratieve gedeelte was opgelost kon de wedstrijd beginnen. Geheel in stijl het veld op met de boys, elkaar even een fijne wedstrijd gewenst, het praatje met de grensrechters gedaan, de toss uitgevoerd en toen ik voor het begin van de wedstrijd floot, was de stand hetzelfde als toen ik voor de rust floot. De eerste helft had gespeeld kunnen worden zonder scheids. Vriendschappelijk en zonder overtredingen met veel respect voor elkaar. Gelukkig na een kleine pauze waar mij een AA-drankje werd aangeboden, werden de messen geslepen en was de tweede helft een mooi voetbalgevecht. Toen in de 75ste minuut ZZC’20 op 1-0 kwam, had de keeper van SVBV het geluk dat ik de scheids was vandaag. Na een uitglijder speelde hij net buiten de 16 meter de bal met de hand. Voor mij volstond geel!! Na nog een gele kaart voor een verdediger voor een iets te harde overtreding had ik toch in de tweede helft het gevoel dat ik niet geheel voor niets was afgereisd naar het mooie Zelhem.

Kantine: Na een mooie pot voetbal verwacht je dan dat iedereen nog even naar de kantine komt. Ook omdat dit een prachtige kantine is waar vrijwilligers hun best doen om het een ieder naar de zin te maken. Helaas zat alleen de uitspelende vereniging aan een tafeltje, daar maar even bij gaan zitten.

Derde helft: Je verwacht een gezellige derde helft als je naar de Achterhoek gaat, maar zoals ik zei: het was gezapig. Alleen de tegenstander dronk nog een biertje in de kantine waar een groot scherm hing met daarop El Clásico. Nog een beetje over de wedstrijd gepraat en toen ook SVBV ging, ben ik ook maar naar huis gegaan.

Consumptie/snack van de club: De club doet dit prima. Ontvangst met koffie, in de rust een AA-tje en na afloop een drankje.  Meer heeft een scheidsrechter niet nodig.

Tip van de scheids:
Zorg dat bal en vlaggetjes klaar liggen.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl