App Icon

VoetbalGelderland

Home Arnhem Vitesse verliest weer in eigen huis

Vitesse verliest weer in eigen huis

door Dennis de Koning
0 reacties

Vitesse heeft voor de achtste keer op rij in competitieverband thuis niet weten te winnen. Tussendoor werd er in de play-offs nog wel twee keer thuis gewonnen van Utrecht en AZ, maar de laatste overwinning in de competitie in eigen huis dateert alweer van 10 april jl., vandaag op de dag af 6 maanden geleden.

Ondanks een andere formatie(4-2-3-1) en een sterk gewijzigde basiself ontbeerde de thuisploeg zelfvertrouwen en het portie geluk dat nodig is om deze negatieve reeks te doorbreken. Met Bero als halve linksbuiten zag het er allemaal behoorlijk onwennig uit en daar waar de club uit Sittard ook niet overloopt van kwaliteit viel er voor de supporters weinig te genieten, maar het was toch dezelfde Bero die in de 32ste minuut een afgemeten voorzet gaf op Bartosz Bialek die de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken en zo zijn tweede competitietreffer van het seizoen maakte.

Waar de 1-0 uit het niets viel, was dat ook het geval bij de 1-1 van Fortuna Sittard. Het was de Duitser Arianit Ferati die na goed doorzetten en slap verdedigen van eerst Hajek en vervolgens Ferro, die de voorkeur kregen boven de vorige week nog startende Cornelisse en Meulensteen, die in de 40ste minuut de 1-1 liet aantekenen.

Zonder wissels kwam Vitesse de tweede helft sterk uit de startblokken. Na goed druk zetten kwam de bal via een kluts voor de voeten van Baden Frederiksen, maar zijn schot vloog rakelings voorlangs. Na deze korte opleving zakte het voetbal aan beide kanten weer tot een bedenkelijk niveau en veel verder dan wat halve kansen voor Embaló en Manhoef kwamen beide clubs niet.

Tot de 80ste minuut, toen de net een minuut daarvoor ingevallen Remy Vita met zijn eerste balcontact voor de 1-2 zorgde. Het was Burak Yilmaz die met een mislukte omhaal de Fransman ietwat gelukkig wist te bereiken en deze knalde zonder aarzelen de bal achter keeper Scherpen.

Met de moed der wanhoop probeerde Vitesse er nog een slotoffensief uit te persen, maar dit leverde geen echte kansen op. Het was zelfs Fortuna-verdediger Guth die bijna twee keer in eigen doel schoot, waarbij hij bij zijn tweede actie de bal zelfs op de paal zag belanden om vervolgens tergend langzaam over de doellijn in de handen van keeper Pandur te rollen. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Het gat met Fortuna is door dit verlies inmiddels opgelopen tot 5 punten en de veilige 15e plaats is ook al 3 punten. Het lijkt erop dat Vitesse tot de winterstop de schade beperkt moet houden, om in deze zelfde winterstop de nodige versterkingen / ervaring  aan de selectie toe te voegen. Misschien is de term cruciaal wat ongenuanceerd, maar het staat buiten kijf dat de komende twee wedstrijden tegen op papier mede degradatiekandidaten Cambuur Leeuwarden (uit) en FC Emmen (thuis) enorm belangrijk zijn voor het verdere verloop van de competitie.

Aan het Arnhemse publiek zal het in ieder geval niet liggen. Ondanks het verafschuwde tijdstip van 20.00 uur op zondagavond bleven de bijna 12.500 toeschouwers 90 minuten lang hun ploeg met geschreeuw en gezang aanmoedigen. Deze steun zal Vitesse de komende weken ook weer hard nodig hebben.

Uitslag: 1-2 (1-1)

1-0   Bialek

1-1   Ferati

1-2   Vita

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |