Home Achterhoek Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.

LRC- Achilles’29: 6-0
Na een aantal hele slechte seizoenen waren de verwachtingen in Groesbeek dit seizoen positiever: de selectie van trainer Patrick Pothuizen moet minimaal in de middenmoot mee kunnen spelen en met de terugkeer op De Heikant was er nog meer goed nieuws te noteren. De competitiestart in de 1e klasse D is met nul punten uit drie wedstrijden echter teleurstellend te noemen. In Leerdam begon Achilles’29 nog aardig, maar na de eerste tegenslag zakte het elftal door de ondergrens met de 6-0 nederlaag als gevolg. Vorig seizoen werd alleen op bezoek bij Achilles Veen met een groter verschil verloren: 7-0.

Harskamp- Wodanseck: 11-0
Twee jaar geleden streden SV Harskamp en Wodanseck samen om de rode lantaarn in de kelderklasse, afgelopen zaterdag boekte SV Harskamp een overwinning met dubbele cijfers op het arme Wodanseck. Met de bijnaam ‘Het Paris Saint Germain van de Veluwe’ is duidelijk dat de ambities van Harskamp niet langer bij het uitspelen van de competitie liggen. Op Sportpark ’t Meuleveld boekte de thuisclub een recordzege, waarbij Frank Hol dankzij zijn zes doelpunten met twee wedstrijdballen naar huis ging. Wodanseck verloor vorig seizoen driemaal met 9-0 (van DFS, GVC en WAVV) en leed in oktober 2015 op bezoek bij SC Veluwezoom voor het laatst een nederlaag met dubbele cijfers: 10-0.

AWC- RKZVC: 6-0
In de Vierde divisie won het als tweede geklasseerde AWC met duidelijke cijfers van hekkensluiter RKZVC. De club uit Wijchen had tot gisteren pas vijfmaal gescoord, maar dat aantal werd op Sportpark De Wijchert meer dan verdubbeld. De 6-0 overwinning is bovendien de grootste zege van AWC op landelijk niveau. Voor RKZVC was het de eerste keer sinds oktober 2018 dat het zes tegentreffers moest incasseren, toen verloor het in Zieuwent met 3-6 van VV Hoogeveen. De nederlaag in Wijchen was bovendien de grootste verliespartij van de aflopen tien seizoenen.

SC Rheden- SV Vaassen: 8-0
Met de 8-0 overwinning op hekkensluiter SV Vaassen boekte SC Rheden de grootste thuisoverwinning sinds de fusie in 2016. In december 2019 won SC Rheden al wel eens met 1-9 bij VV Doetinchem. Spits Kai Dorland scoorde op Sportpark IJsselzicht driemaal waardoor SC Rheden met zes uit drie op een vierde plaats staat. De twee eigen doelpunten van SV Vaassen zijn symbolisch voor de moeilijke periode van de club. Na de degradatie uit de derde klasse is SV Vaassen ook een niveau lager na drie duels nog puntloos. In april 2022 werd de laatste zege behaald door WWNA met 1-0 te verslaan. In oktober 2020 werd op bezoek bij Overwetering ook al met 8-0 verloren.

Epse- Batavia: 9-3
In de vijfde klasse E won Epse voor de eerste keer dit seizoen. En hoe! Op Sportpark Het Hassink werd hekkensluiter Batavia’90 met 9-3 verslagen. De vereniging uit Lelystad timmert aan de weg met het zaterdagteam, het nieuwe eerste zondagteam wacht nog op de eerste punten. Middenmoter Epse mag dan een bescheiden rol spelen in de onderste regionen van het zondagvoetbal, maar de thuiszeges gaan vrijwel altijd gepaard met klinkende cijfers. De 9-3 van zondag past perfect in de imponerende reeks thuiszeges van de laatste seizoenen: 4-1, 6-0, 7-1, 4-2, 5-1, 5-1, 4-0, 7-3, 4-0 en 4-3!

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl