Home Achterhoek Rubriek scheidsrechter: Eendracht Arnhem- NVC

Rubriek scheidsrechter: Eendracht Arnhem- NVC

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber. 

9 oktober 2022: Eendracht Arnhem- NVC (1-4)

Ontvangst scheidsrechter: Prima ontvangst door een vrijwilliger die mij zag aankomen en me mee nam naar de bestuurskamer waar ik werd voorgesteld en waar ik een kopje koffie kreeg van een mevrouw die daar al jaren voor de scheidsrechters zorgt. Een pluspunt bij deze vereniging is dat ze een pupil van de week hebben. Nu ben ik dat als scheidsrechter best gewend, je ziet dat wel vaker. Echter deze pupil had een speciale wens, dus ik zeg wat is jouw wens kerel? Hij wilde niet scoren maar keepen!!! Met mij kun je alle kanten op, dus pupil op de goal en de aanvoerder van NVC een penalty laten nemen. Heerlijk om zo’n blij jochie te zien.

Kleedkamer: Ik werd begeleid naar de kleedkamer waar netjes de wedstrijdbal klaar lag met twee vlaggetjes en wat te drinken voor in de rust. Verder was alles schoon en voorzien van de gemakken die een scheidsrechter nodig heeft. Wat ook fijn was dat er een stoffer en blik lag, kon ik mooi mijn eigen rommel opruimen.

Wedstrijd zelf: Een 1-4 uitslag en een wedstrijd zonder kaarten doet vermoeden dat het een makkelijke wedstrijd was voor een scheidsrechter, maar omdat de spelers verbaal erg aanwezig waren was het toch een druk middagje.

Kantine: Een prima kantine gerund door vrijwilligers waar niet alleen een drankje en een hapje genuttigd wordt, maar waar ook plek is voor een sociaal praatje. Een kantine waar veel in wordt georganiseerd voor jong en oud.

Derde helft: Na de wedstrijd nog even de bestuurskamer in geweest waar ik de mensen van Eendracht nog wel zag, helaas was de tegenstander al weg. Nog even in de kantine een gesprek gevoerd en toen zat de zondag er weer op.

Consumptie/snack van de club: Zoals ik al eerder zei: bij Eendracht wordt dat door een mevrouw geregeld. Ik ben daar vaker geweest en dit is altijd netjes verzorgd.

Tip van de scheids:
Als je de regels van het voetbal niet allemaal kent, onthoud er dan één: de scheids heeft altijd gelijk!!

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl