Home Laatste Nieuws SEH maakt er vijf tegen Noord Veluwe Boys

SEH maakt er vijf tegen Noord Veluwe Boys

door Redactie
0 reacties Foto: vv SEH

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een- zeker op papier- eenvoudige overwinning geboekt. De mannen van trainer Edwerd Schuring kwamen in de eerste helft al met 3-0 voor en wisten die voorsprong, mede door een rode kaart voor één van de gasten, in de tweede helft nog iets uit te breiden. Net als vorige week maakte de ploeg uiteindelijk vijf goals: 5-1!

SEH was op voorhand de favoriet in dit duel. Dat moest het wel doen met een nieuwe nummer tien: Robert-Jan van den Hoek nam de plaats in van Sven Veldhuis. Ten opzichte van de overwinning van vorige week, in Apeldoorn tegen ZVV, verder geen wijzigingen in het elftal. In de lappenmand zitten alleen de ervaren spelers Michiel de Gooijer en Harmen van Oene nog.

Beginfase
Net als vorige week wist SEH deze middag, onder fijne omstandigheden, weer snel te scoren. Spits Jochem Tellegen ging goed om met een pass van Robert-Jan van den Hoek en schoot de bal keurig langs keeper Mulder. Waar de thuisploeg geduldig probeerde op te bouwen en de buitenkanten zocht, daar probeerden de gasten het vooral met lange ballen in de omschakeling. Dat leidde sporadisch tot gevaarlijke momenten, maar SEH was voetballend duidelijk de betere ploeg.

Na een kwart duel kwam de marge op twee voor de blauw-witten uit Heerde. Christijan Vonderman kreeg de bal op randje zestien en schoot het leder met een stuit hard richting het doel. Keeper Mulder kon de poging niet keren: 2-0.

Niks aan het handje op dat moment voor SEH, totdat doelman Ties van Leeuwen opeens buiten zijn zestien te laat was bij het uitkomen en een overtreding beging op één van de voorwaartsen van Noord Veluwe Boys. De keeper kreeg ‘slechts’ geel en zag de vrije trap hoog over zich heen achter het doel verdwijnen. De bezoekers mopperden vooral op arbiter Vos, die in hun ogen de rode kaart had moeten trekken voor Van Leeuwen.

Rode kaart
Enkele minuten later lag de bal wel in het net aan de andere kant. Spits Tellegen zag keeper Mulder wat ver voor zijn doel staan en probeerde het met een lepe boogbal. Met succes: 3-0. Nadat Alwin van de Beek in kansrijke positie voor de gasten had overgeschoten, moest Noord Veluwe Boys vlak voor rust verder met een man minder. Dezelfde Van de Beek kwam op de achterlijn van achteren onbesuisd in bij Moerenhout. Aangezien de bal op dat moment al over de achterlijn was een totaal onnodige en harde tackle en een terechte rode kaart tot gevolg. Noord Veluwe Boys protesteerde nog wel (vooral omdat SEH eerder geen rood had gekregen), maar moest met de 3-0 achterstand de kleedkamer opzoeken.

De vraag was door het al aanwezige verschil in doelpunten én de rode kaart wat voor tweede helft het zou worden. Noord Veluwe Boys bracht Van der Meulen in het veld, maar zag dat SEH al binnen drie minuten weer scoorde. Een lage voorzet van linksbuiten Joël Veldman werd van dichtbij binnengetikt door rechtsbuiten Nathan van Dommelen. De eerste officiële treffer was dit zo voor de jeugdspeler.

Penalty
Nadat Jochem Tellegen een doelpunt afgekeurd zag worden kreeg Noord Veluwe Boys zowaar een penalty. Een lichte overtreding van keeper Ties van Leeuwen werd bestraft. De doelman kreeg verder geen kaart en kon dus (opnieuw) blijven staan, maar de poging van invaller Van der Meulen was hem te machtig: 4-1.

SEH ging nog weer op zoek naar meer doelpunten en kreeg daar ook kansen toe, onder meer via Van Dommelen en Tellegen (na een prachtige pass van invaller Thomas Roodenburg). Trainer Schuring voerde in het tweede bedrijf vijf wissels door en bracht onder meer jeugdspelers Timo Borreman en Sem van Lohuizen in het veld.

Uiteindelijk wist SEH nog eenmaal te scoren, na zo’n 71 minuten spelen. Het was verdediger Rowin Moerenhout die op de goede plek stond en van dichtbij voor de 5-1 kon zorgen. Het tempo zakte daarna, mede door enkele langdurige blessurebehandelingen bij de gasten. Want hoewel er toen nog zo’n twintig minuten te spelen was dus, en de thuisploeg via bijvoorbeeld Veldman ook echt nog wel kansen kreeg op meer, bleek 5-1 de eindstand te worden.

Al met al een eenvoudige en verdiende overwinning voor SEH, waarbij gezegd moet worden dat de ploeg op beslissende momenten de scheidsrechter zeker niet tegen had. Toch was het team voetballend duidelijk de betere en kan het zich alleen kwalijk nemen dat de uitslag niet nog wat groter is geworden. Volgende week wacht ongetwijfeld een zwaardere pot in Epe: Het duel tegen EZC ’84 begint om 14.30 uur!

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn (60. Dyon Polkamp), Rowin Moerenhout, Rick Zandvliet ©, Owen Niemeijer (60. Thomas Roodenburg); Christijan Vonderman, Mark Zandvliet (76. Timo Borreman), Robert-Jan van den Hoek (60. Jeremy van de Beek); Nathan van Dommelen (76. Sem van Lohuizen), Jochem Tellegen en Joël Veldman

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl