Home Interviews Trainer Van Zanten over vliegende start Tricht en zijn topscorer

Trainer Van Zanten over vliegende start Tricht en zijn topscorer

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

VV Tricht is dankzij een overtuigende 6-0 overwinning op Altena de verrassende nieuwe koploper in de 2e klasse H (zuid). Tim van Dijken was zaterdag op Sportpark Crayestein viermaal trefzeker voor de club uit Tricht en staat na twee competitieduels nu al op zeven goals. Ramon van Soelen en linksback Owen Hol waren de andere doelpuntenmakers. Zaterdag speelt VV Tricht in Dordrecht tegen EBOB, één van de vijf ploegen die ook na twee speeldagen ook nog de maximale score hebben.

Trainer Jacob van Zanten is uiteraard tevreden over de competitiestart: “Hoewel we een matige voorbereiding hebben gehad, hebben we toch wel duidelijk een stapje gemaakt. Woudrichem en Altena zijn stugge ploegen waar we het normaal best lastig tegen hebben, maar nu hebben we twee mooie overwinningen geboekt. Zaterdag hebben we ook echt goed gevoetbald en met veel druk gespeeld. Het scheelt ook dat we in de breedte sterker zijn geworden, wij konden zaterdag vijf keer wisselen en dan zijn er ook nog twee spelers niet fit.”

Over de titel praat niemand in Tricht. Van Zanten: “Hou op joh, Tricht moet zich gewoon handhaven, dan hebben wij het met de nieuwe degradatieregeling goed gedaan. Ik denk dat Roda Boys, Papendrecht, EBOH en Wieldrecht voor het kampioenschap spelen, de tien ploegen daaronder zijn aan elkaar gewaagd.”

Met zeven goals in twee duels is Tim van Dijken de topscorer van Tricht. Van Zanten: “Vorig seizoen heeft Tim voor de winterstop maar 1x gescoord, daarna heeft hij er geloof ik zestien gemaakt. Die lijn trekt hij nu door, erg knap om zoveel te scoren als aanvallende middenvelder. Hij is pas 20, maar komt uit een echte Tricht familie. Zijn tweelingbroer Luke speelt bij ons ook op het middenveld en zijn opa was voorzitter. Tim stond in het verleden in de belangstelling van FC Den Bosch, maar voetbalt echt voor zijn plezier bij zijn Tricht.”

 

 

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |