Home Achterhoek Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

Scorebordjournalistiek: opvallende uitslagen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Elk weekend zijn er wel een aantal bijzondere uitslagen, de redactie van Voetbal Gelderland kiest wekelijks voor vijf opvallende resultaten.

Bennekom- VV Scherpenzeel: 0-4
Symbolische uitslag: het ambitieuze VV Scherpenzeel is de voormalige grootmacht VV Bennekom echt voorbij. Met zeges zonder tegentreffers op Achilles’29 en Bennekom maakt Scherpenzeel het predikaat van titelfavoriet voorlopig waar, samen met DTS Ede en Duno is de ploeg van trainer Koen Jansen nog zonder puntverlies. Na de bekeruitschakeling en de competitiestart met 1 uit twee wacht Bennekom zaterdag een cruciaal duel tegen buurman DTS Ede.

De Paasberg- Zuid Arnhem: 9-1
Hoewel er veel kritiek op de verscherpte degradatieregeling is, was de Arnhemse derby tussen De Paasberg en Zuid Arnhem reclame voor de invoering van de vijfde klasse. Titelfavoriet De Paasberg zal wel vaker dit seizoen met grote cijfers winnen, de tweede helft met zeven goals en vijf verschillende doelpuntenmakers toonde aan dat het wel goed zit met het scorend vermogen. Zuid Arnhem kan zaterdag in de volgende derby tegen Arnhemia op zoek naar revanche.

Grol- Union: 5-0
De topper tussen twee van de drie grootste titelkandidaten in de 2e klasse H werd een demonstratie van Grol. De thuisclub was op alle fronten beter en is de nieuwe koploper. De club uit Groenlo is nu al vijf competitieduels zonder tegentreffers. Voor Union was het de grootste competitienederlaag sinds 11 mei 2014 toen met 7-1 van BVC’12 werd verloren.

Groen Wit’62- KCVO: 4-3
Na elf seizoenen in de vierde klasse kende Groen Wit’62 met een spectaculaire 4-3 overwinning op het sterke KCVO een geslaagde rentree in de derde klasse. Het was voor de eerste keer sinds 27 oktober 2019 dat de sterke defensie van de Apeldoornse club drie tegentreffers moest incasseren. Voor de club uit Vaassen was het de eerste nederlaag van het seizoen na drie zeges in de beker en winst bij de competitiestart.

Elsweide- Babberich: 8-0
De Arnhemse vijfdeklasser Elsweide lijkt hard op weg om de onnodige degradatie van vorig seizoen direct weer goed te maken. Tegen voormalig grootmacht Babberich, dat met personele problemen kampt, was de 8-0 overwinning niet eens geflatteerd. Op de eerste speeldag werd ook al met 1-6 van SHE gewonnen. Met Gelders Eiland, dat met 7-0 won van SVGG, is Elsweide kandidaat voor een abonnement in deze rubriek. Wanneer worden voor de eerste keer dubbele cijfers gehaald?

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |