App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws DVV wint derby van Westervoort

DVV wint derby van Westervoort

door Redactie
0 reacties

Met een zege uit de 1e wedstrijd op zak begon Westervoort met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen DVV. DVV daarentegen startte de competitie met een nederlaag. De start van de wedstrijd gaf dit beeld ook direct weer. Westervoort speelde met veel vertrouwen en DVV had veel moeite met het spel van Westervoort. Dit resulteerde in de 1e 10 minuten niet in hele grote kansen maar na 12 minuten kreeg Westervoort loon na werken.

Uit een snelle counter en voorzet over de linkerkant kon Kaak de 0-1 achter doelman Vos tikken. Westervoort was de baas op het veld. DVV liet pas na 20 minuten pas de 1e kans noteren. Van de Dam kreeg na een goede ingreep van Janssen dé kans op de gelijkmaker maar stuitte op de keeper. DVV deelde wat speldenprikjes uit maar Westervoort bleef de baas op het veld en kreeg bijna hulp van DVV om de marge te verdubbelen. Een voorzet werd door Marogna verkeerd geraakt en belandde boven doelman Vos op de lat.

Nadat DVV Dekker na ruim een half uur zag uitvallen, kabbelde de wedstrijd richting het rustsignaal. DVV had geen antwoord op het goede spel van Westervoort, maar had wel het geluk dat de 1e helft met een 0-1 achterstand werd afgesloten. Het was duidelijk dat DVV de 2e helft uit een ander vaatje moest tappen om een goed resultaat te halen. Dit zag er direct na rust niet echt naar uit. Doelman Vos moest na enkele minuten al direct redding brengen en voorkwam zo een grotere achterstand.

Hierna brak een fase aan waarin DVV sterker werd. Een voorzet van Poorter kwam voor de voeten van Van den Dam terecht, ondanks een matige aanname had hij genoeg tijd om de bal hard tegen de touwen te jagen. Westervoort was even van slag, DVV profiteerde direct. Binnen 5 minuten had DVV een achterstand omgebogen in een voorsprong. Het was Mattijssen die de trekker overhaalde en de 2-1 liet noteren.

De derby kwam toen goed los, zonder echt goed voetbal en grote kansen ontstond zich een mooi voetbalgevecht. Westervoort begon steeds meer aan te dringen en DVV verdedigde de voorsprong met hand en tand. Doelman Vos moest 5 minuten voor tijd handelend optreden nadat Westervoort via de rechterkant gevaarlijk werd. Ook in de extra tijd was het voor DVV flink billenknijpen. Tot 2 maal toe mocht DVV van geluk spreken. Een voorzet werd door alles en iedereen gemist. Maar de grootste kans op de gelijkmaker voor Westervoort was vlak voor het eindsignaal. De laatste inzet van Westervoort belandde op de paal.

In een wedstrijd waarin Westervoort sterk voor de dag kwam zou een gelijkspel een betere weerspiegeling van de wedstrijd zijn geweest, toch pakte DVV de 3 punten.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |